Keskustelut Metsänomistus Joutomaan hinta 2ha

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
 • Joutomaan hinta 2ha

  Mitä maksaisitte joutomaasta/puuttomasta metsämaasta? Alueen koko 2ha. Sijaitsee sähkölinjojen alla, tie perille on. Maasto on metsämaata, osittain hyvinkin kivistä, epätasaista ja hyvinkin vaihtelevaa korkeudeltaan. Ei varsinaista puustoa, pieniä kuusia kasvaa, jotka tietyin väliajoin leikataan. Pohjois-Suomessa.

 • Metsäkupsa

  Joutomaa 50€ hehtaarilta. Jos johtoaukea ei ole oman maani kohdalla, en maksaisi, enkä ostaisi ollenkaan.

  Gla

  Sama juttu. Pikkutilojen kanssa täytyy olla myös tarkkana, ettei tule kiinteistöveroa.

  Per Ä Reikäs

  995€/h cassina

  Per Ä Reikäs

  No niin tuo sähkölinja, joka avo johto

  Saattaapi minunkin hinta  muuttua

  Linjan haitallisuuden ja sen kyllä mahdollisen kiinteistöveron vuoksi

  No 50€, ilman kuvia maisemista

  metsa137@gmail.com

  Onko mahdollista siis että kiinteistöveroa joutuu maksamaan tälläisestä alasta?

  Visakallo

  Ei kai nyt sentään, mikähän siihen mahtaisi olla peruste? Linjan alle tuskin saa mitään rakennusoikeuttakaan. Jos jostain syystä kiinteistövero määrättäisiinkin, niin eipä se paljoa voisi olla. Olisiko se tarjoamasi hinta samaa luokkaa kuin sähköyhtiöiden ko. seudulla maksama maapohjan lunastushinta, eli ei paljon mitään? Mitä muuten aikoisit alueella tehdä?

  Puuki

  Kiviaineksen ottamistako aiot ?  Muuten tuommosen kiinteistöverotuksen piiriin kuuluvan joutomaatontin osto ei kuulosta oikein järkevältä.   Puuhapalstaksi tietysti sopisi  mutta pitäisi voida sitten kasvattaa puitakin .   20 /ha tarjota voisi sähkölinjan alusesta.

  MaalaisSeppo

  Jos kyseessä on ns määräala, eli ei ole lohkottu omaksi tilaksi, niin lohkomiskuluiksi jo tulee 1000€. Lisäksi kaupanvahvistus ym kulut. Kiinteistövero tietysti tulee päälle, ellei voida yhdistää olemassa olevaan, elinkelpoiseen tilaan. Yhdistäminenkin maksaa.

  Sähkölinjan alla puuhastelua en suosittele. Saisiko edes tehdä ilman sähkölinjan haltijan lupaa? Unohda koko juttu.

  Ola_Pallonivel

  Kyllä noista alueista hyötyäkin on, jos on mahdollista tehdä sinne ajoura tai on jopa tie valmiina. Tässä tapauksessa kulkeminen taitaa olla hankalaa, niin eipä tuosta taida mitään hyötyä olla.

  Jalapa

  Niin metsä137. Oletko ostamassa vai myymässä? Metsä arvoa ei ko palstalla ole mutta jos sinne saa mönkijä tai maastoautoradan niin arvo voisi olla muutaman satasen. Tilan pitää tosiaan olla yli 2ha,ettei mene kiinteistöveroa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)