Keskustelut Metsänhoito Juurikääpä

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Juurikääpä

  Merkitty: 

  Kun havupuiden osalta raakapuupintaa ei pitäisi sienitartunnan uhalla paljastaa touko-marraskuun välisenä aikana, niin mitä mieltä palstalaiset ovat alle ainespuumitassa olevien havupuiden raivaamisesta kesäaikaan? Tai entäpä maanmuokkaus isolla telakaivurilla kesäaikaan? Uudistusalalla olevat kannot väkisinkin ottavat teloista osumaa ja paljasta (vielä melko tuoretta) puupintaa tulee näkyviin.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  PS kantosuoja 2 taitaa olla noin 30-prosenttista liuosta (urea 320 g/l).

  MaalaisSeppo

  Urealiuksen sopiva väkevyys on Metlan mukaan 30 %. Torjunta-aineen käsittelykurssi maksaa 50. En viitsinyt käydä, vaan ostin Motonetistä auton 33 %  urealiuosta 12.5 € 10 l. 2 litran ruiskupullolla sitä olen ruiskinut. Hidastahan se on, mutta eläkkeellä ehtii.

  Kumikettu

  Kiitos tiedoista teille. Miulla on kolmanneksen liian tymäkkää tavaraa, mutta uskon tuo tekevän sen, minkä pitääkin. Sepolla on oiva keino urean levitykseen. Itse olen kaatamalla ja rievulla/pensselillä levitellyt. Tehosta ei osaa sanoa ennen seuraavaa harvennuskierrosta varmuudella, kun ei ole pohjamutia myöten tietoinen havupuun voinnista pelkästään neulasia ja latvaa seuraamalla. Se on osa maamiehen elämää. Kiinnostaa vaan vimmatusti tuo, miksi urea kampittaa käävän. Pitää mennä vaikka kirjastoon tonkimaan ja googlata entistä tunnollisemmin.

  Puu Hastelija

  Ei urea varsinaisesti kampita kääpää, vaan saa aikaan epäsuotuisat olot. Urea hajotessaan nostaa pH tasoa, jlolloin sieni ei pärjää tuossa kannon käsitellyssä pinnassa. Juuristovaurioihin ja sieltä tuleviin tartuntoihin sahapinnan ksittely ei sitten anna enää mitään suojaa.

   

  Kumikettu

  Okei, nyt selveni,  kiitos. Kodin putkimiestä ei ympäristösyistä kannattane levittää. Tai ehkä lipeä antaisi suojan 5 % vahvuudessa?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Voit kokeilla lipeää, koska se on natriumia sisältävä suola. Booraksia, joka on myös natriumsuola, on kokeiltu Pohjois-Amerikassa kantokäsittelyyn. Tuloksista ei ole minulla tietoa. Varminta siis käyttää aineita, joiden teho on todennettu.

  eki

  Kun tässä Salpausselän eteläpuolella harvennushakkuita tehdään ja välillä istuskellaan kannon nokassa ja kuunnellaan etelän suunnasta palaavien joutsenten kajauttelua ja mustarastaitten lurittelua kuusen latvassa niin aika keväiseltähän tämä tuntuu. Mutta mitäköhän mieltä  juurikääpä on lämpöisestä ja lumettomasta talvesta ja aikaisesta keväästä ? Jokohan sekin tuumii, että on aika pöläyttää itiöt taivaalle  kun nyt olisi tuoretta kantoa tarjolla ?

   

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)