Keskustelut Puukauppa Jyrkät/jyrkähköt rinteet leimikolla

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Jyrkät/jyrkähköt rinteet leimikolla

  Miten, arvon palstalaiset, olette toimineet päätehakkuuleimikolla olevien jyrkkien rinteiden kanssa? Oletteko tehneet hankintana, avustatteko hakkuukonetta metsurilla + vinssillä, jätättekö hakkuun ulkopuolelle vai oletteko keksineet joitain muuta?

  Kymppikohteeksi luokiteltavat jyrkänteet + alusmetsät rajataan luonnollisesti pois leimikosta.

 • raivuri

  Pääsääntöisesti hakkuukone saa otettua puut melko jyrkästäkin rinteestä, jos se on lyhyt. Omilla mailla on kaksi sellaista harjunrinnettä, että ei ole koneella mitään asiaa. Toinen päätehakattiin viisi vuotta sitten. Itse kaadoin ja vinssasin hankintana. Nyt tiheä männyn kylvötaimikko, jonka tulen jossain 10 ikävuoden tietämillä harventamaan hyvin harvaan asentoon, jotta ei tarvitse harventaa.

  Metsuri motokuski

  Monesti niin että metsuri kaataa alarinteeseen ja motolla latvasti kiinni ja vedetään puinnin ulottuville. Sellaisissa rinteissä en ole ollutkaan jossa koneella ei latvaan ole päässyt kiinni. Varmaankin näitäkin löytyy mutta onneksi ei minun kohdalle ole vielä sattunut.

  Aimo Jortikka

  Kyl ne pirun jyrkkiä tekee. Mulla teki niin että moto pui jyrkkää rinnettä alas- ylöspäin ei olisi noussut. Ajokoneella sitten kiskoi vaijerilla moton ylös ja sit taas uusi siivu. Oli hirvittävän näköistä kun ajokone ajoi alas täydellä tukkikuormalla. Onneksi telat piti, ettei lähtenyt luistoon.

  Hiluxmetsuri

  Mulla olisi sellainen rinne, jossa pitää puida ylhäältä eli kaataa ylärinteeseen. Taitaa onnistua tuokin moto+metsurivoimin?

  Alarinteen puolella on taimikko eikä sinne viitsisi päästää konetta lahmaamaan.

  Iron Man Iron Man

  Tulevana talvena on sellainen palsta hakattava,että pitää varmaan amerikan malliin puut laanille köijätä.

  metsänvartija

  Täällä ei nyt hirveitä rinteitä ole mitä K-€uroopassa.

  Vinssi ja ´vuoristo ”vaijeri” korjuu systeemeillä puut otettin pois.

  Messuri kaatoi ja sitten vinssillä tien varteen jossa moto teki lopputyön.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)