Keskustelut Metsänomistus Kaarlo Ounin terveiset MTK lle

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Kaarlo Ounin terveiset MTK lle

  Kaarlo Ouni kirjoittaa Metsälehden blokissa ”Toivotan onnea MTK:n pyrkimyksille lisätä jäsenmääräänsä ja painoarvoaan. Paljon on kuitenkin tehtävää ennen kuin metsänomistajat luottavat täysin MTK:n edunvalvontaan. Tärkeintä on asettaa metsänomistajien asiat edelle kenttäorganisaation etuja. Tällä suunnitellulla rakenteella se saattaa jopa onnistua, etenkin jos luottamusmiehet ovat valppaina.
  Lisätietoa tarvittaisiin etenkin siitä mitä MTK tekee Helsingin vallan linnakkeissa. Paineita maaseutua, maankäytön rajoittamiseen, rakentamisen estämiseen ja infran rappeutumisen jatkumiseen riittää.”

  Kaarlo Ouni kertoo sen olennaisen MTK järjestön toiminnasta ja vinkkaa järjestön toimintakulttuuriin.

  MTK ei pysty ajamaan metsänomistajien etuja omien eturistiriitojen takia.

  Metsänomistajat ei tarvitse lakiohjausta omien metsänhoitoyhdistysten ohjaamiseen. Yhdistyksen säännöt ja yhdistyslaki ovat yksiselitteisen selvät ja riittävät ohjaamaan metsänhoitoyhdistyksia metsänomistajien etujen ajamiseksi.

  Metsänhoitoyhdistykset on tarkoitettu vain metsänomistajien etujen ajamiseen, ei mm. MTK n etujen ajamiseen MHY työntekijöiden avulla.

  Miksii tarvittaisiin laki metsänhoitoyhdistyksistä turmelemaan metsänomistajien, metsätalousyrittäjien omia yhdistyksiä?

 • Juhani Jokinen

  Metsäalan ammattimiehenä en näe mitään perusteita, joilla MTK
  voisi parantaa metsätilojeni hoitotoimenpiteitä tai edusvalvontaa.
  Metsänhoitoyhdistykset ovat aivan eri asia ja tekevät hyvää työtä
  erityisesti metsänhoidon hyväksi. Maksan metsänhoitomaksua kahdelle metsänhoitoyhdistykselle ja olen pääpiirteissän tyytyväinen
  niiden toimintaan ainakin minun antamieni tehtävien ja toimenpiteiden hoitamisessa. Jäsenyyteni niissä ja vastaavat maksut päättyvät kuitenkin välittömästi, jos yhdistykseni päättävät liittyä MTK:n jäseniksi.
  Juhani Jokinen, metsänhoitaja

  jees h-valta

  Ryhdikäs selkeä kannanotto omalla nimellä esitettynä.
  Samaa kantaa edustan ja toivon todella ettei pakkosyötetä mitään sidonnaisuuksia enää kaksituhatluvulla.

  ihmettelijä

  Mä olen MTK:n jäsen mutta en kuulu mihinkään metsänhoitoyhdistykseen. Reilu pari sataa maksaa ja edut paremmat kuin yhdistyksillä. MHy:n jäsenyys maksaisi mulla melkein tonnin eikä sillä saa yhtään mitään. Mhy on sitä paitsi paikallinen toimija, ei sillä ole mitään roolia kansallisesti tai kansainvälisesti.

  Metsuri motokuski

  Tuo mhy on monelle vähän kuin kuuluminen kirkkoon. Meistä vähän jokainen veroluontoista maksua maksaa, mutta joillekkin se on turha kuluerä. Jotkin saavat ”verolleen” vastineen kun käyttävät palveluja. Toiset eivät sitä saa ehkä eivät tarvitsekkaan. Onneksi kohta lakiuudistuksessa metsänhoitomaksu ja kirkolllisvero muuttuu samanlaiseksi. Vapaehtoista kumpainenkin.

  tamperelainen tamperelainen

  Mhy osaa varmaankin hyvin metsän uudistamisen ja puukaupan.Maailmassa on kuitenkin sellaisia mörköjö kuin EU ja viherkommunistit,jotka jatkuvasti suunnittelevat erilaisia toimia toisten metsäomaisuudelle.Niissä geimeissä ei myhy pärjää,tarvitaan ammattijärjestötyyppistä asioihin puuttumista.Ainoa mahdollinen järjestö on MTK
  Suurin osa suomalaisista metsänomistajista on hyväuskoisia hölmöjä.Eivät suostu näkemään järjestäytymistarpeita.Nyt esaimerkiksi mo tinkii tuloistaan,jättää metsään luontokohteita metsälain mukaisesti.
  Maanviljelijälle luonnonhoidosta luionnonhoidosta maksetaan korvausta.

  Gla Gla

  Samaa mieltä tamperelaisen kanssa. Juhanille kysymys: Jos ei MTK, niin kuka hoitaa metsänomistajan edunvalvontaa Helsingissä ja Brysselissä?

  Gla Gla

  Olen tällä palstalla useaan otteeseen toivonut todellista avoimuutta juhlapuheiden sijaan. Ilmeisesti sama tarve on huomattu MTK:ssakin, kun Tiirola on avoimempaa toimintaa on esittänyt Metsänomistajien liitto Järvi-Suomen kevätkokouksessa:

  http://www.mtk.fi/ajan
  kohtaista/tiedotteet/
  tiedotteet_2013/toukokuu/fi_FI
  /lainvalmistelu_avoimemmaksi/

  Sinänsä muutos ei paljon vaadi, ympäristöjärjestöjen tavoin valiokunnille kerrotut asiat julkaistaan sellaisenaan yhdistyksen sivustolla. Pienellä teolla olisi mahdollisuus poistaa paljon epäluuloja, joita tuntuu riittävän. Ainoa kysymyksiä herättävä asia on se, miksi näin ei jo tehdä ja miksi asiasta tarvitsee järjestötasolla keskustella. Varmaa on kuitenkin se, että toimintojen uudestaan organisoimisen yhteydessä avoimuuden merkitys korostuu entisestään ja on edellytys muutoksen onnistumiselle.

  jees h-valta

  Edelleen toistan: MTK pysyköön lestissään ja IRTI mhy-kentästä.
  Siellä Brysselissä loinijoita on aivan riittämiin nytkin joten lisää siellä ei tarvita!
  Meidän veronmaksajien rahoilla ne siellä ”edustavat”.

  Santtu

  Juhani Jokinen sanoo sen, minkä osoittaa MTK itse teettämä tutkimus ”Jäsenyyteni niissä ja vastaavat maksut päättyvät kuitenkin välittömästi, jos yhdistykseni päättävät liittyä MTK:n jäseniksi.”

  Ihmettelen tätä MTK kenttäorganisaation halua yhdistää MHY iden jäsene jollakin keinoin MTK jäseniksi. Eikö yhtään näissä paina, jos MTK tuhoaa samalla MHY liikkeen?

  Kuuntelin pariviikkoa sitten metsäradiota jossa MHY mies Pentinpuro kertoi, kun liitetään metrsänomistajat MTKon, siitä tulee hyötyä.

  Miten yleensäkin jo nyt MHY työntekijät on isäntiään liittämässä MTK järjestöön. Miksihän MTK ei markkinoi meille ittelle jäsenyyttään?

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)