Keskustelut Metsänhoito Kaarnakuoriaistuhot Keski-Euroopassa

Esillä 9 vastausta, 31 - 39 (kaikkiaan 39)
  • Remie

    Olisiko koko vitsaus ihmisen aiheuttamaa. Ihminen puuttuu luonnon toimiin haluten kasvattaa tiettyä puulajia juuri siinä missä mieli tekee. Jos antaisi luonnon hoidella tuon viljelypuolen niin voisi olla terveitä metsiä. Lähden siitä että olosuhteet määrittelee mitä maaperä milloinkin kasvaa. Olen yrittänyt viljellä perunaa itsepintaisesti samassa maassa vuosia , ei onnistu ei sitten millään. Olen lähes varma että puustossa on sama ilmiö.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Remie lienee oikeilla jäljillä, eli kun murkinaa on saatavilla rajattomasti niin saalistajien puuttuessa kanta kasvaa. Sama ilmiö kuin hirvillä. Joidenkin mielestä luonnontilainen metsä on immuuni tuhoille;’se on niin monimuotoinen ettei tuholainen pääse iskeytymään kun sille ei ole elintilaa. Kuitenkin havumetsävyöhykkeellä nähdään isoja hyönteistuhoja myös ainakin Kanadassa, jossa oletettavasti ei ole ehditty käsitellä metsiä yksipuolistavin hakkuin eivätkä ne ole yhtä vähälajisia kuin meillä (jossa jääkausi hävitti monimuotoisuuden).

    Remie

    Kanadan suuret tuhot paikallisten mukaan ryöstäytyivät käsistä juuri viljellyillä alueilla ja siirtyi juuri noihin luontaisiin yhden lajin metsiin. Liekö sitten totta mutta osa paikallisista on sitä mieltä. Voihan olla yhteensattumaa ei tiedä kun tuota välimatkaa on eikä viimeisiä mielipiteitä ole enää kuullut. Ikääntymisessä on haittansa, ei jaksa eikä enää oikein kiinostakkaan lähteä kun on tuo hiili ongelma. Nyt on ikuinen kiire ja ainainainen hoppu, sitä juoksee paikallaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ruotsista päin torjuntaehdotus:  jättää kaarnakuoriaisten kiusaamat puut pystyyn syksyllä, koska niissä talvehtii kaarnakuoriaisten vihollishyönteisiä. Loppusyksyllä niistä ei enää irtoa uusia kaarnakuoriaisia. Lisäksi on hyvä jättää pitkiä kantoja, joista mm. tikat saavat ravintoa.

    Yleinen monimuotoisuuden ja monilajisuuden suosiminen auttaa torjumaan ennakolta kaarnakuoriaisia, koska isot epidemiat syntyvät kun niille on runsaasti ravintoa helposti saatavilla, eli tuulenkaatoja tai syystä tai toisesta heikentyneitä pystypuita.

    https://www.skogsaktuellt.se/artikel/60810/s-nyttjar-du-barkborrens-fiender-i-skogen.html

    Remie

    Hieno löytö A.J tuota pitää kokeilla ja toivoa että toimii.

    Planter Planter

    Suurin osa parkkiporan aikuisista poistuu kuoren alta heinäkuun lopussa tai elokuun alussa ja talvehtivat karikkeessa. Pieni osa aikuisista jää talvehtimaan puun tyvikaarnan alle.

    Ostomies tietysti pelottelee, että ne on kaadettava syksyllä ja lisäksi ostaa vieressä olevan kuusikuvion pilkkahintaan, koska se kuitenkin porattaisiin seuraavana kesänä! Myy äkkiä, kun vielä saat jotain.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsähygieniasta ei voida tinkiä yhtään, kirjoittaa Aarre-lehden päätoimittaja. Slovakiassa säädettiin laki joka kielsi tuhopuiden korjaamisen! Tuossa kohdassa täytyy kyllä jo sanoa että ”väärin suojeltu”.

    https://www.aarrelehti.fi/kolumnit/artikkeli-1.504123

    sitolkka

    Mitenkähän nämä kuoriaiset jylläävät Venäjän vanhoissa ikimetsissä?

    Remie

    Kandalaisen ystäväni mukaan ei ainakaan 2010 , ollut mitään vitsausta. Linee niin arktiset olosuhteet ettei tuholaisiata kiusausta ole esiintynyt. Puut ilmeisesti karaistuneet ja noissa siperian kuusissa on niin onnettomat oksat ettei niistä paljoa syömistä ole. Rungon kuori lienee vahvempi kuin täällä.

Esillä 9 vastausta, 31 - 39 (kaikkiaan 39)