Keskustelut Tekniikka kaatokiila suositus

  • Tämä aihe sisältää 31 vastausta, 14 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta, sitten AvatarKoukku toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)
  • kaatokiila suositus

    Viime talvena hajosi kaatokiila, pakkasella napsahti poikki ja muutenkin aika huonosti suunniteltu, kun luisti aikalailla. Mikä kestäis pakkasta ja pysyisi puun sisällä. Olisko alumiini tai magnesiumi hyvä? Kait ne kestää vähän sahata, ettei ketju mene rikki.

  • Jätkä

    Kaatokiilaa käytetään vain tiukoissa tilanteissa, muulloin tarvittaessa vänkäriä.

    Kaatokiilat ovat joko muovia / nylonia, taikka alumiiniseosta. kannattaa ottaa heti isompia kiiloja, 25 -30 senttiä pitkiä. Kun sanotaan, että suurimmatkin sonnit salvetaan, niin kiiloilla kaatuu normaalit, pystyssä olevat puut, kunhan ei vastatuuleen yritetä.

    Puusta tehdyillä kiiloilla saa aikaan vain pahan mielen ja vahingon.

    mlauril2

    itse olen tehnyt kaatokiiloja esim tammesta, pihlajasta, saarnesta tai pyökistä. Hyvin kestävät kun rauhassa moskalla napauttelee. Helposti kymmenet rungot parilla kiilalla kaataa ja sitten ne voi hylätä metsään. Noilla puu kiiloilla et tarvi ketjua varoa eikä niin väliä jos vähän sipasee päästä pois kun voi heti heittää pois.

    Jätkä

    Myös noilla tehdastekoisilla kiiloilla on sellainen ominaisuus, että ketju ei kärsi, vaikka hipaiseekin, Nykyään vaan pitäisi jokaisen sahailijan osata ja pystyä tekemään eritasosahaus, jolloin se ongelma on pois.

    Täälläpäin on kuitenkin Tammet, Saarnet ja pyökit niin erikoispuita ja erikoispaikoissa, että saattaa puun omistaja tykätä kyttyrää, kun käy palasen tyvestä nappaamassa. Toki tuo lyöntitahti pitää olla lähinnä naputtelua, mutta jäisen puun sahausraossa ei oikein tahdo pysyä kiila, jossa ei ole hampaita.

    tamperelainen tamperelainen

    Hyvä mlauril2.Arvokkaita kokemuksia,puustakin saa ketjua säästäviä,toimivia kiiloja

    Jätkä

    Jos teidän puut kaatuvat puukiiloilla ja kiilat kestävät jatkuvaa käyttöä, niin esitänpä kysymyksen: -Miksi ette vain työnnä niitä valtavia puitanne toiskättä nurin? Eihän niistä taida tulla kuin pari kolmimetristä pölliä.

    torppari

    kyllä on pärjänny viskarssin vänkärillä.. onkelma puissa talja tahi ajokonneen puomi. mutta ei nui isoja ou ollu ku jätkällä  ”kokemusta monista yli kymmenen kuution puista”  ….tosin nykysillä kappeilla ketjuilla joutuu tekemää levitykse jotta vänkä männöö vällii

    Jätkä

    Jos askarrellaan vain hakkuulla, niin en ymmärrä, miksi jotkut raahaavat sinne kaadonsuuntaaoa ja Valtraa juontokouran kanssa , jos kysymys on vain puun saamisesta kumoon.

    Isokin puu kaatuu melko vaivatta noin 180 asteen alueelle. Kun teillä on niin valtavan hienot puukiilat ym, niin miksi ihmeessä kaadatte puun mihin sattuu ja yleensä juuri sinne, mihin sen ei olisi saanut kaatua.

    En tarkoita torpparia.

    mlauril2

    en nyt sentään metsässä kiiloja rupea tekemään vaan ihan sirkkelillä kuivasta puusta verstaalla. Kun kiila on sopivan loiva en ole huomannut että ne pois hyppivät vaikka jäisiä isoja ei mitään riukuja on kaatanut. Suurimmat reilu 70cm tyveltä on ihan huoletta kahdella puukiilalla rakennusten vierestä saanut kaadettua. Eikä ole edes tarvinnut jännittää..

     

    Ja ei tietenkään nuo puukiilat kestä yhtä kauaa kuin muoviset sun muut, mutta yhdellä muovikiilan hinnalla saa tammisia jo ison nipun.

    Jätkä

    Kunnollinen muovikiila taitaa maksaa kympin verran. Tammilankkua ei kympillä saa ihan mahdottomia, vaikka ei sen tarvitse ihan ykköslaatua olla.

    Tolopainen

    Osta Jäbä joskus pitkä muovikiila se maksaa alle seitsemän euroa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)