Keskustelut Tekniikka Kaikki säästämään sähköä!

Viewing 4 replies - 241 through 244 (of 244 total)
 • Kaikki säästämään sähköä!

  Haastan kaikki keskustelupalstalaiset talkoisiin pienentämään sähkökulutustaan ja siirtämään sitä kulutushuippujen ulkopuolelle. Euro on hyvä konsultti, joten ne jotka ovat joutuneet uusimaan kesällä sähkösopimuksen tai joutuvat sen tekemään syksyllä tai talvella ovat varmaan jo kääntäneet kaikki kivet löytääkseen säästöjä, vinkkejä saa jakaa muille.

  Helen ilmoitti, että sen pörssisähköasiakkaat ovat vähentäneet sähkönkulutustaan viime vuoteen verrattuna keskimäärin 15%, kolmannes jopa yli 25%. Säästöpotentiaalia siis on.

  On kuitenkin paljon niitä, joilla vanha sähkösopimus vielä jatkuu, eikä asia ole ajankohtainen. Itselläni edullinen 5 senttiä/kilovattitunti sopimus jatkuu talven yli, mutta olisi moraalisesti väärin ja itsekästä elää kuin siat pellossa ja tuhlata halpaa sähköä, sillä muut joutuisivat siitä kärsimään ehkä sähkökatkoina ja kalliimpina hintoina. Joten kaikki mukaan jakamaan ja toteuttamaan säästöideoita.

  Jos sähköä käyttää jossain muodossa lämittämiseen on huonelämpötilan lasku parilla asteella kaikille helppo tapa säästää. Villasukat, Reinot tai Ainot jalkaan, niin voi laskea asteella. Villapusero lisäksi päälle, niin voi laskea kahdella asteella. Jos harmittaa, niin kannattaa ajatella niitä Ukrainalaisia, jotka värjöttelevät kosteissa kellareissa, joissa ei ole lainkaan lämmitystä ja pommeja sataa niskaan. Parin asteen pudotus täällä ei ole mitään.

  Muita säästövinkkejä saa jakaa. Esitän aluksi oman projektini.

 • Tolopainen

  Tehtaalla saa käyttää pumput loppuun samoin miehet. Lähdin ajoissa pois. Pumpuissa voi olla hiushalkeamia, ei niitä kukaan tutki, korjataan vain näkyvät vuodot. Yleensä juoksupyörät ovat kulutustavaraa, niitä pitää olla aina varastossa.

  Visakallo

  Fortumin sähkönmyyntikampanja käy yhä päällekäyvemmäksi. Tänään tuli ensin tekstiviesti, että kohta teille soitetaan siitä ja siitä numerosta ja teille tarjotaan sähkösopimusta. Kohta sieltä sitten soitettiinkin ja tarjottiin jälleen kahden vuoden sopimusta hirmuhinnalla. Kieltäydyin kohteliaasti ja kerroin, kuinka olin ollut itsekin Fortumin sähkökauppiaana yli 20 vuotta sitten. Kerroin myyjälle, miten silloin oli kovin erilaiset ajat ja kauppa kävi todella hyvin. Kerroin myös, että kiinteistö, johon nyt sähköä tarjotaan, on alueella jossa toteutetaan sähkökatkot, jos säännöstelyyn joudutaan. Tarvittava sähkö tullaan tuottamaan siellä diesel-aggregaatilla, joten sinne ei nyt kannata sähköä edes kaupata noilla hinnoilla.

  Puuki

  Sähköä on nyt säästetty hyvin.  Jos/kun alkaa kelit viilenemään, vähenee sähkön säästöintokin.

  Rinkopaneelit tuotti kesällä mukavasti palautusta, nyt tuotto on pilvisten ilmojen takia vain muutamia kWh:a/pv .   Aggregaatit,  löpöt ja klapit yms.  varmaan kaikilla jo hankittu varulta (?).    Hamsterin opeilla voi olla nyt kohta kysyntää. ( ”Hamsterihan”  oli V. Huovisen varhaistuotantoa. )

  Tolopainen

  Lyhyestä sähkökatkosta selviää invertterillä. Jos sellaisen hankkii 1500w on minimi, pienemmällä ei saa mitään sähkölaitteita käynnistymään, ylivirtä pysäyttää invertterin. Parin tunnin katkot selviää traktorin akulla helposti. Lyhyt sähkökatko ei ole minkäänlainen ongelma nykyaikana ainakaan omakotitalossa. Suomessa on tänä vuonna huomattavasti enemmän sähkön tuotantokapasiteettia kuin vuosi sitten. Sähköpula on Fingridin masinoimaa propakandaa. Ol3 vesipumput ehtii hyvin korjata ennen talven huippupakkasia, jos laitos pysyy kuukauden käynnissä talvella se riittää. Maakaasupulaan Euroopassa ei usko enää kukaan, talvi on jäämässä lyhyeksi.

  Olisihan se elämä helppoa ilman EU:ta, vihreitä, persuja, vasemistoliittoa ja Putleria.

Viewing 4 replies - 241 through 244 (of 244 total)