Keskustelut Tekniikka Kaivinkoneella harvennukselle?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)
 • Kaivinkoneella harvennukselle?

  Naapurin metsäyrittäjä kehui, että hän teki aikoinaan paljon rahaa kaivinkoneella uudistushakkuulla. Näin ollen ei epäilystäkään, että kaivinkone pelaa selkeillä kohteilla. Nyt hän kylläkin ajaa Ponssella ja kaivinkoneella tekee vain kaivutöitä..

  Mutta sanokaapa palstalaiset, onko kaivinkoneesta harvennukselle. Jos ois vaikka tuollainen n. 12 tonnin lyhytperäinen kone, jossa olisi metsäalusta. Mahtuuko sellainen pyörähtämään normaalilla ajouralla. Ja tuleeko ylipäätään motteja?

 • Jätkä pätkät

  Kaivinkone on suhteellisen edullinen hankinta. Siinä on erinomainen tekniikka ja ohjaamossa on suht vakaat olot. Puomi ei ole liikeratapuomin tasoa, mutta kai silläkin pystyy ottamaan jopa kymmenestä metristä.
  Tekisin tuollaisen kaivurin kanssa haamu-uralla.
  Telat ovat liian suorat, niillä käännähtely leikkaa ja murtaa maanpintaa, jos ei sitä ole havutettu.

  oksapuu

  Opit ainakin kiskomaan teloja päälle metsässä…

  Suolla varmasti hyvä peli, ainakin suoteloilla.

  Portimo

  Niinhän se vamaan ois paras pehmeällä alustalla eli suolla tai lumella. Puolen metrin lumikerros varmaan tasoittaisi mukavasti keikkasemista ja säästäisi telojakin.

  Kannot tosiaan ovat myrkkyä teloille. Kauhalla kannon voisi kuopaista pois mutta tekopään kanssa voi vain kierrellä ja sahailla lyhyeksi. Huonoilla teloilla metsään ei kannata yrittää. Mites ne sukset. Ne taitaa säästää teloja.

  Jätkä pätkät

  Mitkä sukset?

  koivunkaataja

  Hiihtosukset ei kun tukisukset,jottei perusketjut vääntyile.

  Jätkä pätkät

  Mikä muka tekee kaivurista hitaan ja kömpelön?
  Ei hakkuukoneella ajeta rallia, eikä kurvailla pusikossa, sehän menee ajouralla kuin kiskoilla.

  Rane

  Kaivurin ongelma kuivalla maalla on tosiaan tuo keikkuminen.Siihen on kehitetty ratkaisuksi toisen telan nivelöinti mutta se ei ole ainakaan vielä lyönyt itseään läpi.
  Talvella telat taas sivukaltevassa ei pidä ja reunapuut kärsii.
  Suolla mahdollistaa ympärivuotisen korjuun mutta milläs ajat ne puut?
  Vaatisi työpariksi Prosilvan telakoneen.

  hogi

  Parhaillaan harventelen järvenrantakoivikkoa 15tn volvolla ja Kymppikouralla. Pari kolme pölliä silmämitalla kuiduksi ja loput energiaksi. Hitaampaa kuin motolla, mutta en saanut tähän kohteeseen konetta täksi talveksi ja pohjatkin ovat vähän pehmeitä. Kyllä tuo sahamiehen voittaa, vaikka nytkin jää aina jokunen pölli sahalla karsittaviksi. Helpottaa kuitenkin paljon kun ei tarvitse kasausta ja katkontaa tehdä käsin.

  Jätkä pätkät

  Eivät taida enää ostaa lainkaan karsimatonta rankaa sellutehtaalle?
  Kankaanpäässä oli oikein jalostuslaitos, jonka piti pystyä kannattavasti puhdistamaan kokopuuhakkeesta kaiken kuoren pois. Siinä meni kaikki se, mikä oli eriväristä kuin selluhakkeen piti olla.
  Taisi jäädä kapasiteetti liian pieneksi, en muista, miksi se tyrehtyi.
  Veitsiluotoon vietiin karsimatonta mäntyä ja siellä oli laskettu tarkkaan, paljonko mäntykuidun joukossa saa olla karvarankaa.
  Olivat rustanneet rekkojakin, joissa oli pakkaavat laidat survomassa tavaraa tiukemmalle. 100 kilometriä kertoivat olevan kannattavan korjuualueen säteen.

  hogi

  Tuo harventamani koivikko on aika tiheässä kasvanut ja karsiutunut luonnostaan n. 10 metriin.

  Eniten epäilin noita giljotiinilla katkottuja ”rosoisia” pöllinpäitä. Kait ne siitäkin jonkun vähennyksen keksivät, vaikka ei pitäisi lahjahevosen suuhun katsoa kun hankintakuitu on niin halpaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)