Keskustelut Tekniikka Kaivinkoneella harvennukselle?

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Kaivinkoneella harvennukselle?

  Naapurin metsäyrittäjä kehui, että hän teki aikoinaan paljon rahaa kaivinkoneella uudistushakkuulla. Näin ollen ei epäilystäkään, että kaivinkone pelaa selkeillä kohteilla. Nyt hän kylläkin ajaa Ponssella ja kaivinkoneella tekee vain kaivutöitä..

  Mutta sanokaapa palstalaiset, onko kaivinkoneesta harvennukselle. Jos ois vaikka tuollainen n. 12 tonnin lyhytperäinen kone, jossa olisi metsäalusta. Mahtuuko sellainen pyörähtämään normaalilla ajouralla. Ja tuleeko ylipäätään motteja?

 • Kuitupuunkasvattaja

  Jätkä pätkät kirjoitti:

  ”Taisi jäädä kapasiteetti liian pieneksi, en muista, miksi se tyrehtyi.”

  Massahakelaitosten toiminta tyrehtyi, koska niillä ei ollut kolmen suuren hyväksyntää. Itärajan takana yrityksille myydään vakuutuksia, jotta voi toimia. Suomessa mafia toimii ilman näkyviä aseita, mutta lopputulos on sama. Tästä mafiasta ei kannata varmaan jatkaa tässä ketjussa.

  Jätkä pätkät

  Minikaivuri pienellä kouralla olisi vaihtoehto palstalla pyörivänä hakkuukoneena. Makeri oli ensimmäinen proto, joka tukehtui siihen, että ajokoneissa oli lyhyet puomit.
  Kun puomit pidentyivät, oli Makeri jo kuopattu. Kun minikaivuri kolmen metrin ulottuvuudella työntäisi viisimetristä kuitua kohti ajouraa, se palstalle haamu-uria hakaten tekisi nopeasti ja siististi hakkuun kumiteloilla liikkuen. Kone on ketterä, kaikki olisi kiinni kourasta. Säämäsellä oli nätti koura kone-esittelyssä, mutta aika usein ukko joutui kiristelemään liittimiä ja muita.
  Koura kyllä pui hienosti ja nopeasti, lunta sellaiset 60 senttiä.
  Kyse on toki ensiharvennuksesta.

  Metsuri motokuski

  Ei sovellu harvennuksille. Kankea pyörittää ja telat tekevät mutkiin turhia valleja. Hidas siirrellä laaniin ja takaisin palstalle. Aukkohakkuussa se voi mennä ihan hyvin. Voimaahan siinä ja ulottuvuutta riittävästi aukon hakkaamiseen. Maailmalla varmaan yleisempi hakkuulaite kuin pyörävetoiset.

  Rane

  Ketoselta löytyy ainoastaan kaivureihin tarkoitettuja kouria.870B:n kaatoläpimitta on 1016 mm ja karsintaläpimitta 867 mm.Se painaa 2758kg ja sitä suositellaan yli 35 tonnia painaviin kaivinkoneisiin.
  Tämmöisen heilutteluun luontevasti sopivaa pyöräharvesteria ei taida olla olemassakaan.

  Visakallo Visakallo

  Ne ovat sellaiselle vehkeelle puutkin vähän isompia kuin täällä Suomessa.

  kuusessa ollaan

  Varsinaisessa hakkuutyössä maailmalla kaivureita käytetään enimmäkseen plantaasiviljellyissä kohteissa, joissa maastot on helpohkoja.
  Toinen käyttökohde on vuoristoalueilla, joissa työskennellään vinssikorjuun parina, teiltä työskennellen. Kuten esim. metsien miehissä on näkynyt ketosen päällä kaivuri katkomassa vinssattuja runkoja. Tästä syystä ketonen tekee ihan pelkkiä prosessoriversioitakin.
  Keskieuroopassa ja pohjoisamerikassa sitten on ihan metsäkäyttöön tehtyjä tela-alustaisia hakkuukoneita, joilla ei juurikaan ole peruskaivurin kanssa yhteistä. Niissä alustassa kallistusta korjaavat sylinterit ja telat erittäin karkeat. Menevät todella jyrkkään mäkeen ilman apuja. Prosilvahan (ja aiemmin Valmet) on tehnyt Japaniin ja Chileen tälläisiä telakoneita ihan perusmotoista muuttamalla.

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)