Keskustelut Tekniikka Kaivinkoneet painoluokassa 7-12 tonnia.

 • Tämä aihe sisältää 8 vastausta, 6 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Rane2 toimesta.
Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Kaivinkoneet painoluokassa 7-12 tonnia.

  Merkitty: 

  Onko kellään kokemusta tuon koko luokan koneesta metsänparannus töissä? Mätästykset varmaan onnistuu iha hyvin, mutta entä jos ruvetaan kantoja nostelemaan? Puomin ylettyvyys toinen jota mietin.. Kertokaa jos on kokemusta tai tietoa asiasta.

 • Jätkä

  Miksi haluaisit nostella kantoja?

  Metsika

  Pieneksi jäävät kannonnostoon. Toki yksittäisiä kantoja kuoputtelee irti, mutta jos kantoja nostetaan ihan vakituiseen energiakäyttöön, niin vaatii järeämmän koneen. Pienimuotoiseen muokkaukseen tuommoinen +10 tonninen varmaan jo jotenkin soveltuukin

  Jätkä

  Mitä etuja tavoittelet pienemmällä kaivukoneella. Jos uutta harkitset, niin hinta on tietenkin + .

  Vintta

  En nyt eduista tiedä. Hinta tietenkin ratkasee jonkun verran. Ei siis ole aikomuksena nyt konetta ostaa kun vaan uteliaisuuttani kyselen.

  Rane2

  Ranella on vähän kokemusta tuttavan ilmeisesti 12-13 tonnin Komatsu-kaivurista.Normaalialustainen,kapeahkot telat tukisuksilla.Nostovoimaa siinä on riittävästi,kääntö hieman hengetön.Kulku nahkeaa ja kantojen yli on mentävä nostamalla.Polttoaineen kulutus on pieni.Pitkäperäisenä yllättävän vakaa rinteissä kunhan löytää sen suhtkoht keikkumattoman kohdan.

  Mielestäni tuolla tekee metsänparannustöitä ihan sujuvasti kun vehkeen tavoille oppii mutta yhtään pienempi ei tarvitse olla.

  Raivaaja

  Isälläni on pieni hitachi xavis 70 lc. Taitaa olla juuri otsikon mukaisessa painoluokassa. Hän on muokannut kaikki aukkohakkuuni. Ojamätästystä, laikkumätästys jne kaikki toimii. Parempaa jälkeä hän tekee kuin ns. ammatikseen muokkaavat. Lähinnä siksi koska ei tarvitse kiirehtiä. Isommat kannot nostaa tieltä pois jos ei ylitse pääse.

   

   

   

  Pete

  Eikös ne ole ”oikeat” metsäkaivinkoneet pääsääntöisesti 12-14 tonnin luokassa? Kannonnostossa on (oli) sitten selvästi järeämpiä. Muokkaus, ojien perkaus tienteko onnistuu 12tn koneella kyllä. Sellaisessa menestyy kohtuudella jo harvesterikourakin jos semmonen kiinnostaa. Ja vaikka giljotiinikoura ja energiapuuhakkuu jos semmosta hullutusta joutuu tekemään. Kuljettamisen osalta ei taida pienemmällä 7tn koneella päästä yhtään helpommalla joten 12-14tn on se oikea kokoluokka.

  Rane2

  ”Oikea” metsäkaivuri on varustettu luokkaa järeämmällä alustalla.Isommat vetomoottorit ja järeämmät ketjut ja leveät telat sekä korkeampi maavara.Painoa kertyy siitä enemmän mikä on hyvä koska nykyisin yleistyneet lyhytperäiset olisivat muuten keikkanampia.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)