Keskustelut Tekniikka Kalkki metsätalouden osana

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
 • Kalkki metsätalouden osana

  Merkitty: 

  Ihmetytti tällainen lause ns totuuden kirjoittajan sanomana tällä palstalla. kaiken viisauden   tietävänä, oli vissiin halua provosoida :”Mihin sitä kalkkikiveä tarvitaan?”

  Niin tosiaan mihin sitä kalkkikiveä tarvitaan, miksi siitä pitäisi olla kiinnostunut huolestunut metsälehden palstalla.  Löytyisköhän siihen vastaus pelkillä hakusanoilla käyttäen Nettiä?

   

 • pystykorvat

  Kai niitä kalkkikiviesiintymiä  on metsänomistajienkin mailla. Olisipa minullakin. Rahanarvoista tavaraa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tomperi on sitä mieltä että kaikki muut saavat kysyä ja minä pelkästään vastata. Ool rait!

  Tomperi

  Luulin provokaatioksi kysymystäsi ja en ymmärtänyt todellakaan miksi tuollaisen kysymyksen olit asettanut, meni ehkä överiksi vastaukseni.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei ollut provo vaan aito tietämättömyys: en tiennyt että teollisuutemme on niin kalkista riippuvainen, ja lisäksi halusin tietää saadaanko sitä kotimaasta esim. kelpaako Siilinjärven apatiitti näihin tarkoituksiin.

  Kalle Kehveli

  Vain tietyt kalkki laadut soveltuvat polttamiseen (=poltettu kalkki). Sitä käytetään paljon raskaassa metalli-ja metsäteollisuudessa, korvaamaton.

  Itse olen miettinyt miten polttamaton kalkki soveltuisi turvemaiden lannoitukseen. Maataloudessa se lisää ravinteiden imeytymistä ja parantaa turvemaiden PH:ta. Mitenkähän paljon on tutkittu sen vaikutusta puun kasvuun turvemailla? Joskus olen lukenut, ettei siitä olisi hyötyä, mikä lie totuus?

  Teufelin Zumi

  Kyllähän tässä on pahastumisen paikka, mutta ei siitä tarvitse tehdä julkista.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tomperi on sen verran uusi palstalla, ettei tiedä että minä en provoile enkä provosoidu, vaan olen aina tylsyyteen saakka asiallinen. Oli täällä yksi nimimerkki jonka kanssa oli pahojakin ongelmia, mutta hän on poistunut keskuudestamme, luulisin.

  reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

  Tärkeintä on nyt kuitenkin muistaa, että mikään ei ole vieras asia Metsä lehteen! Kaikki mahdollinen ja vaikka vähän mahdotonkin, mikä mieleen juolahtaa, on tänne postattava! Eihän siitä muuten muut tietäisi mitään!

  Esim. lento koneet käy aiheeksi hyvin, kenen metsien yli ei olisi joskus lento kone lentänyt! Tai olisi ainakin voinut lentää!

  Leena

  jees h-valta

  Taitaa tuossa Siikaisten Otamossa olla lähin kalkkikivilouhos.

  Petkeles Petkeles

  Joko olette saaneet talven kalkitukset?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)