Keskustelut Harrastukset Kalliit varaosat estävät tehokkaat kierrätyksen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
 • Kalliit varaosat estävät tehokkaat kierrätyksen

  Kauppalehden mielipidepalstalle oli kirjoitettu näin: Ylihintaiset varaosat estävät laitteiden kierrätystä – https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ylihintaiset-varaosat-estavat-laitteiden-kierratysta/de13995c-5087-4ed3-8175-8ab38403d68d

   

  Tämä on kyllä ihan totta. Juurikin noissa mp-kirjoittajan mainitsemissa pienkoneissa ja -laitteista kuten vaikkapa ruohonleikkureissa, moottorisahoissa tai trimmereissä osat ovat lähes uuden tuotteen hintaisia.

  Korkeaa varaosavehkeilyä on myös autojen ja moottoripyörien parissa, jossa valmistajat patistavat asiakkaita hankkimaan uuden tuotteen. Kierrätyksen, kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen myötä olisi kaikkien etu, kun tuotteet kestäisivät pidempään ja niihin löytyisi kustannustehokkaita varaosia.

  Erityismaininta: huoltakaa niitä vanhoja autojanne! Vaihtakaa öljyt tiuhemmin, peskää alustaa ja vaihtakaa varaosia tarpeen vaatiessa. Romuautojen verkosto alkaa olla todella kattava, jolloin varaosia löytyy kyllä esim 10v vanhoihin autoihin todella hyvin.

 • Jätkä

  Purkaamoiden toimintaa olisi myös varaa kehittää, varsinkin, kun heilläkin olisi mahdollista naputella nettiin kaikki osat ottaa naputellessaan huomioon, että myös ne pikkuosat – nippelit, maksavat varaosaliikkeessä sikamaisen hinnan, eikä niitä ole hyllyssä.

  Tarvitsin moottoripyörään alkuperäisiä osia. Pultteja ja niihin kupukantaisia kromattuja muttereita. Samoin tarakkaa, jossa ei olisi merkkejä korjailusta ja myös se kromattu.

  Kyselin netistä, ei missään. Sitten soittelin purkaamoihin, joissa oli purettuna mainittua pyörää, ei ollut. Tivasin miksi ei ole? – Vastattiin:” Ne potkitaan metallinkeräyssäiliöön ja viedään keräykseen aina silloin tällöin”.

  Tiedän kuitenkin, että muutamistakin erikoismuttereista saisi käytettynäkin jopa kymppejä, uusien tilaaminen valmistusmaasta nostaa hinnan äkkiä kymmenkertaiseksi.

  Autopurkaamoissa (romuloissa) nuo ”tarpeettomat” osat ovat yleensä raadossa kiinni ja sitä irroittaessa voi pitää huolen, että erikoisruuvit ja nippelit tulee mukaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Saako jostain netistä hakea niitä ’raatoja’?

  sitolkka

  Mutta kun markkinatalous ja talouskasvu.

  Jätkä

  Anneli:”Saako jostain netistä hakea niitä ’raatoja’?”

  -Miten tuo sinun kysymyksesi olisi tulkittava? Totta Mooses netistä saa hakea vaikka mitä. Eri asia on, löytääkö.

  Mutta mitä sinä tekisit raadolle? Autopurkaamot ovat keksineet niille käyttöä ja loppusijoituksena automurskaamo on sitten ensimmäinen varsikainen vaihe, jonka jälkeen herkempiä osia ei enää taida toimivina löytyä.

  arto arto

  https://www.bildelsbasen.se/ …….Siinä laatu-osaa halvalla.

  Jätkä

  Normi on ollut, että käytetty maksaa uudenveroisena korkeintaa puolet uuden hinnasta. Purkaamoilta ei myydä huonokuntoisia osia lainkaan.

  sitolkka

  Käytetty asunto suuressa kaupungissa lienee ainoa, jonka hinta käytettynäkin vain nousee. Muuta ei nyt äkikseltään tule mieleen.

  Pavekka

  Kauppalehden toimittaja sai prinsessa kohtauksen.   Aika vähän pienkoneiden osia kysellään vaikka tuossa toimittaja kuvittelee jossakin olevan suuret markkinat ja setelit piilotettuna. Yleensä kyselyt on juuri noita myytkö eurolla ja posti kaupan päälle.  Ja sitten itkua kun ei. Siinä olisi ihan täyspäiväistä hommaa kun luetteloisi varastot ja päivittäisi ilmoituksia sitä mukaa kun kulkee. Ja siltikään ei kannattaisi.  Käytännössä se menee juuri tuohon materiaalikierrätykseen.

  Tolopainen

  Ajattelin ostaa uuden starttimoottorin traktoriin, kun ei kannata alkaa huollattamaan ja hammaspyörää vaihtamaan. Suomalainen työ on liian kallista. Eihän varaosat kalliita ole vaan niiden vaihtotyö.

  petep

  Pienimpään ja melkeen lelumallin trimmeriin merkiltä Husqvarna maksaa sytytysyksikkö  puolet laitteen arvosta ja jäänee korjaamatta aika monella .

  Kuulostaa olevan niissä leluissa aika yleinen vika että kipinä hukkuu jossain kohtaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)