Keskustelut Metsänomistus Kannattaako metsätalous?

Esillä 10 vastausta, 501 - 510 (kaikkiaan 529)
 • Kannattaako metsätalous?

  Merkitty: 

  Valmistelen juttua metsätalouden kannattavuudesta ja sen tiimoilta olisin utelias kuulemaan, miten te palstalaiset mittaatte tai arvioitte oman metsätaloutenne kannattavuutta.

  Entä kuinka kannattavaksi koette metsätaloutenne. Millä keinoilla pyritte parantamaan puuntuotannon kannattavuutta – vai onko kannattavuus edes tärkeää. Muistan nähneeni täällä kommentin, jossa kannattavuuden vaatimusta ei pidetty erityisen tärkeänä.

  Riikilän Mikko

 • MaalaisSeppo

  Jovain on taas saanut useita pässejä narunpäähän.

  Metsuri motokuski

  MaalaisSeppo: Jovain on taas saanut useita pässejä narunpäähän.

  Jos tarkoitat myös allekirjoittanutta niin kiitos luottamuksesta. 🙂

  mehtäukko

  Mehtäukon mielestä taas pitkän liekan päässä rimpuilevana on pässin olemuksinen hahmo, jota kukin vuorollaan koettaa taluttaa pitkin pitkospuita.

  Narusta nyhtäjät tietävät, että sellaisella taipaleella ei ole kaiteita…

  pihkatappi pihkatappi

  Eräällä Kuusamon sahalla työntekijät naputtivat parhaiden tyvipölkkien päihin rautanaulat ennen metallinpaljastinta ja kaveri osti metalliraakit itselleen. Naulat nypittiin omalla lanssilla ja sahattiin tavara myyntiin. Kuusamon saha osti pystykaupassakin tukit tehdasmitalla ja metalliraakit jäivät puunmyyjän tappioksi. Ihmisethän noissa isoissakin firmoissa toimii, suurinosa rehellisesti, mutta nämä rikkeet jäävät tietysti mieleen. Mikä lie tuossakin koko totuus, harvoin kai pystykaupassa tukit menevät tehdasmittaan, joka tapauksessa järjestäytynyttä rikollisuutta. Mielestäni ei sen kummempi asia metsänomistajan kannalta, kuin se että puunmyyjälle tilitetyt kuidut lajitellaan ja myydään parhaat firman toimesta eteenpäin sahalle jonka ostohenkilö toiminnan tiedostaa, eli järjestäytynyttä rikollisuutta.

  MaalaisSeppo

  En ole seurannut ketkä hanakammin kommentoivat samaa aihetta eri keskusteluketjuissa toistavia Jovainin jorinoita. Useita ilmeisesti on, muutoinhan keskustelisi itsensä kanssa.

  Jätkä

  Yleensä rauta on tyvipöllin matkalla. Sodan muistomerkit voivat toki olla korkeammallakin. paskamaisia ovat myös kivet, joita on esim tietyömailla lentänyt räjäyttelyissä. Kävin erään sirkkelimiehen luona iisalmen suunnalla ja hän sahaili rautapuita. Pojat hakivat miinaharavan kanssa piippauksia ja moottorisahan kanssa kaivoivat metallin pois. Ne ovat jo nykyään kovin syvällä, eli tukki saattaa mennä lähes poikki, kun rauta poistetaan.

  Tosin puu oli halpaa, sitähän ei voi edes hakkuriin laittaa, vaan pitäisi murskaimeen tunkea.

  Jovain

  Metsänhakkuusopimuksella voidaan jo määritellä sopimuksen vastainen  kauppa. Ostajalla on tiedossa raamit ja voidaan katkoa jo valmiiksi parrut erikoispuut sun muut. En usko, että on samantekevää, miten puukauppaa käydään.

  Metsuri motokuski

  Nyt ei ole kyllä jovain ole tehnyt yhtään puukauppaa. Teeppä joskus sellainen niin tiedät mitä niissä päätetään katkonnasta ja tavaralajeista.

  Rane2

  ”Jovain on taas saanut useita pässejä narunpäähän.”

  Maalaisseppokin liittyi sitten peräti kahdella kirjoituksella joukkoon tummaan.

  Jovain

  Aina se on sossuille sopinut keskustella heidän ongelmistaan, vaikka puukaupasta, ei niinkään siihen liittyvistä etuuksista, ei ainakaan isännättömästä rahasta. Ei tunnu haittaavan sekään, että mennään harmaalle alueelle. Aina se on sossuille sopinut, että puu ja bisnekset toimivat ja että maksaja on tiedossa.

Esillä 10 vastausta, 501 - 510 (kaikkiaan 529)