Keskustelut Metsänhoito Kantokäsittelyn teho sateella

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Kantokäsittelyn teho sateella

  Viimeisen viikon aikana tullut voimakkaita sadekuuroja monta kertaa päivässä.Naapurin metsässä kesähakkuu käynnissä ja kantokäsittely(KK) tehdään urealiuoksella.En olenähnyt mitäään selvitystä KKn suojavaikutuksesta sateellaa.Ropiseeko urea sammalikkoon ? Ja lahottajat iskeytyvät kannokkoon

 • mehtäukko

  Kantokäsittely on tehtävä kaatotuoreeseen kantoon 2 tunnin kuluessa. Kun moton laipasta kusi ruiskuttuu kantosolukkoon ensimmäisenä, itiö ei siihen enää pysty. ? Tiedä sitten. Ruotsissahan kantokäsittelyä ei tehdä enää ollenkaan.

  Rane

  Uutinen on vuodelta 2019.Jos oikein ymmärsin Ruotsissa  ei laki vaadi kantokäsittelyä ja sitä ei tehdä uudistushakkuilla mutta käytetään harvennuksilla.

  Rotröta – behandlas olika i Finland och Sverige | Land Skogsbruk

  Panu

  Tulokset ovat nähtävissä:

  ”Juurikäävän taloudelliset vaikutukset Suomessa ovat arviolta vähintään 40 miljoonan euron luokkaa”

  ”Ruotsissa menetysten suuruudeksi on arvioitu jopa noin 120 miljoonaa euroa vuodessa”

  Juurikääpätuhojen tunnistaminen ja torjunta

  Sateen vaikutuksesta sanoisin mutulla, että kova sade voi huuhtoa osan liuoksesta pois kannolta ja lisätä juurikääpäriskiä.

  tamperelainen

  Minkähän verraan ns kiinnikeaineista olisi kantokäsittelyssä hyötyä.Kasvustojen ruiskutuksessa auttaa torjunta-aineiden kiinnittymistä Tiedä siten kuinka urean kanssa käyttäytyy.

  Oliskohan Metlalla tietoa ? Metla on tainnut 2000-luvulla enempi keskittyä mustikanpoiminnan sosiaalisiiin vaikutuksiiin yms

  Rane

  Käsittääkseni kiinnite vähentää ruiskutusnestepisaran pintajännitystä jolloin se ”solahtaa” nopeammin kasvin sisälle.Sateellahan ei kasvustoja ruiskuteta.Miten urean pintajännityksen vähentäminen vaikuttaisi sateella kannolla  onkin mielenkiintoisempi kysymys.

  tamperelainen

  Sateellakin kanto heti katkaisun ja ureasuihkutuksen jälkeen vielä ”kuiva”.Mitä sitten heti perään tuleva sade vaikuttaa cmboon Pölliväri + Urea + Kiinnite ?

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)