Keskustelut Metsänhoito Kasvukausi ihanteelinen metsälle

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)
 • Kasvukausi ihanteelinen metsälle

  Kevätkesä ollut harvinaisen suotuisa taimien kasvuun lähdölle ainakin näillä seuduilla .Vettä ja lämpöä pääsääntöisesti ollut riittävästi,puiden vuosikasvaimetkin edellä normaalista.

  Taimet istutettu ja luonnon sirkkataimia runsaasti ja eiköhän vuosirenkaatkin sitäluokkaa että kasvukuutioita metsään siunaantuu kasvukauden aikana .

 • Puun takaa

  Jos on ollut kasvukausi hyvä metsänkasvulle, niin täällä on ollut hyvä kesä myös energiapuun korjuulle.
  Ei ole osunut suurempia sateita kiusaamaan metsäkuljetusta.
  Kymmenen hehtaaria männikkö-koivikkoa on nyt laatuharvennettu ja talonkorkuiset energiapuupinot ovat nyt peitettyinä kuivumassa tienvarressa.

  köyhälaulaja

  Kasvukausi on kyllä ollut ihanteellinen, mutta siitä ihanuudesta huolimatta männyn taimikoissa pituuskasvu on jäänyt lyhyeksi, ja näyttä jäävän kuusellakin, havainnot oulun korkeudelta rannikoalueilta karuilta kankailta 5-10 vuotiaista taimikoista.

  Gla Gla

  Sama täällä etelässä. Männyn osalta tilanne oli odotettavissakin, kun viime kesä oli kylmä.

  jees h-valta

  Kun tuolla turvesaroillakin on tullut kuljettua ja siinä yksi sarka on sellaista kolme-neljämetristä sekaa jossa mäntyä hiukan hiestä enemmän niin kyllä siellä ainakin mänty oli erittäin terhakkaasti kasvanut noin 0,35-0,40 vuosikasvua. Ihailin jopa sillä palstalla parhaana tähän astisista kesistä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kasvukausi alkaa olla tältä kesältä takanapäin,syksyksi alkaa kääntyä. Täällä Etelä-Savossa ei kesän kasvuolosuhteissa valittamista,lämpöä piisannut ja vettäkin tullut välttävästi.

  Elokuussa vettä tullut liiankin kanssa, metsäojiinkin ilmestyi pohjalle vettä ja maat alkavat limettyä. Eiköhän ensivuoden kasvuille hyvä pohja tältä kesältä. Sieniäkin alkaa nousta,joten talveen kelpaa varautua.

  Puun takaa

  Paikoitellen on maat ja tiet alkaneet pehmitä jo aika pahasti.
  Kelirikkoleimikoiden myyjät alkavat odotella ostotarjouksia…

  Gla Gla

  Vaihtelua tosiaan on. Ennen tämän päiväisiä sateita löytyi lounaassa kuivaa maata puolen metrin syvyydestä. Vain pintamaa oli kastunut sopivasti. Tänään on satanut koko päivä ja lisää on lähipäivinä luvassa, joten tilanne muuttuu varmasti nopeasti.

  Timppa

  Sama havainto kuin edelläkin. Nimittäin, että männyntainten pituuskasvu on viimevuotista heikonpaa. Katselin niitä, kun perkasin tuollaista 5-7-metristä taimikkoa. Oli kyllä hyvin säästynyt hirviltä. Luonnollisestikin aina joku puu puuttui, mutta ei häiretsevästi. Taimkosta oli 9 vuotta sitten perattu lehtipuu pois. (Eikä niitä ollut vieläkään kasvanut)

  Keväällä istutetut kuusentaimet ovat myös kasvaneet tavallista vähemmän. Syynä lienee heti istutuksen jälkeen alkanut hellejakso.

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)