Keskustelut Metsänhoito Katajan kasvatus

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Katajan kasvatus

  Ajattelin hyötykäyttää sähkölinjan maapohjaa jotenkin. Yksi vaihtoehto on kasvattaa siinä katajaa.

  Miten katajikon saisi perustettua kohtuullisilla kustannuksilla? Saako katajantaimia jostain metsätaimihintaan vai pitääkö kerätä katajanmarjoja ja kasvattaa taimet niistä?

 • hikoileva torso

  Katajaa vaivaa nykyilmastossa jokin sienitauti, joka ruskettaa neulaset alhaalta lähtien – alttius on periytyvää. Siemenet kannattaa kerät vain terveistä yksilöistä. Siemen on hidas itämään: syksyllä kylvetty itää vasta kahden talven jälkeen. Pistokaslisäys onnistuu paremmin kuin muilla havupuilla.

  Panu Panu

  Kiitos. Taitaa tosiaan olla aika kärsivällisen miehen hommaa tuo katajan kasvatus!

  Katajansurma on näköjään tehnyt aikalailla selvää katajista. Kaikki katajat mitä viime palstakäynnillä osui silmään olivat aika ruskeita neulasiltaan.

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/%C3%A4rh%C3%A4kk%C3%A4-sienitauti-surmaa-katajia-1.42676

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Männyn tyvitervastauti tappaa myös katajia.

  raivuri

  Maiseman vuoksi voi kasvattaa, mutta mitään taloudellista hyötyä niistä ei ole. 0,2 ha löytyy ja ei saa kaupaksi edes pieniä eriä.

  Pähkäilijä

  Eikös katajanmarjoilla ole paljonkin kysyntää maustejuomissa?

  Pete

  Jossain rautakaupassa näin ”katajaleikoista” tehtyä saunapaneelia. Oli hyvän näköistyä ja varsinkin tuoksuista. Tavara tulee Virosta. Siellä Saarenmaan suunnalla katajaa kasvaa siihen malliin, että en äkkiseltään usko kysyntää Suomesta löytyvän.

  Katajat kannattaa raivata kasvatettavien ja varsinkin harvennettavien puiden tyviltä tarkaan pois. Tiheä katajakasvustio taitaa olla hakkuussa kaikkein hankalin, rikkoo koneet helposti. Välialueelle niitä voi ja kannattaa sitten jättää.

  Tyvitervastaudin isäntänä kataja toimii myös, eli riskialueilla en paljon katajaa säästele.

  tamperelainen tamperelainen

  Hyvä puu pikku esineiden:Voi-,paperiveitsi,pannunaluset jne.. nikkarointiin.Katajaesineissä säilyy eksoottinen tuoksu vuosia,puuaines kovaa

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)