Keskustelut Luonto Kauriidien syöttöpaikka ,kyttäyskoju

Tämä aihe sisältää 3 vastausta, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Planter 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Kauriidien syöttöpaikka ,kyttäyskoju

   

  Lupasin yhdelle sukulaiselleni luvan syöttöpaikalle ja kyttäyskojulle.Lähinnä olis valkohäntäpeuran metsästys.Tuleekohan ongelmia.Metrisiä kuusentaimikoita vieressä

 • Jätkäpätkä

  Jos niitä sais siitä pyytää pyytämällä enemmän kuin yhden tai pari olisi se hyvä, mutta ongelmahan se on jos siitä elukan pari vuodessa kaataa ja syöttää mielinmäärin.

  tamperelainen tamperelainen

  Kysymykseni on,onko syöttöpaikasta ja kyttäyskojusta oleelista haitaa taimikolle? Syövätkö taimia,hierovatko runkoja sarvillaan?

  Planter Planter

  Kyllä valkohäntäpeuratkin hierovat sarviaan taimiin, kuusi ei kuitenkaan ole mieluisin hierontaan. Lehtikuusi tuntui olevan niiden mieleen, seuraavaksi mänty. Istutin ryppään lehtikuusia maisemapuiksi ja niistä oli osa kuorittu sarvilla. Saaristossa ovat nälissään syöneet tuon kokoisista kuusista oksiakin (kuva Jumon saaresta alla).

  Tuskin mantereella tulee sitä ongelmaa vielä vastaan.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/image/policy:1.346430:1544610415/image.jpg?f=default&q=0.9&$p$f$q=fda4bc7&w=620&$w=126da78

  Polkuja siihen taimikkoon syntyy ja poluilla kuusien pintajuuret poljetaan paljaiksi. Jos kuviolla on juurikääpää, niin se leviää sorkilla kuorittuihin juuriin.

  Näillä metsästäjäliiton ohjeilla saat peurat pysymään ja lisääntymään taimikossasi, etteivät vaan karkaa naapuriseuran puolelle:

  ”Peurojen pysymisen varmistamiseksi oman seuran alueella vain osalta ruokinnoilta ammutaan. Puolet ruokinnoista on syytä olla sellaisia, joissa ei ammuta.  Myös niillä ruokinnoilla joilta ammutaan, on syytä pitää jokin saalisraja. Oikein hyvä ruokinta hyvällä paikalla saattaa kerätä peurat laajalta alueelta. Jos paikka tyhjennetään ampumalla peuroista, saattaa vaikutus olla pitkäkestoinen koko alueen peurakannalle.”

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)