Keskustelut Harrastukset Kelit metsässä

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Kelit metsässä

  Ollut lunta melko paljon Länsi-Suomessa ja aukeilla paikoilla edelleen polveen asti. Ollut melko hyvät kelit ajella moottorikelkalla lannoitteita tai rankoja metsästä. Pari viikkoa oli puissa lunta niin ettei varsinaiselle hakkuulle viitsinyt lähteä, mutta viimeinen lämpöjakso putsasi metsät ja tiivisti tiheiden paikkojen lumet erinomaisiksi liikkua vaikka hakkuutöissä tai ennakkoraivuilla ja helpottaahan tuo putsaus hakkuukoneellakin, kun runkomuodot näkee. Ja vaikuttaisi että metsänsiimeksessä on routaakin jo jonkinverran. Taimikoissa on kuitenkin lunta paljon, eikä isompiin taimikonhoitoihin ole mitään järkeä ryhtyä.

  Miltäs muualla tammikuun lopun kelit vaikuttavat?

 • Alexi

  PohjoisHämeessä hyvin sama lumitilanne kuin pihkatapilla.Taimikoissa ihan  liikaa lunta raivausta ajtelleen.Motoharvennukset kuitenkin onnistuu,runsas lumi suojaaa juuria, ja maassa jonkinlainen routakin

  wanhajätkä

  Metri lunta ja alla sula maa. Koneetkin vaikeuksissa. Toki kulkee mutta polttoainetta menee….ja teriä. Hakkuupään ku humpsauttaa tyvelle usein höyry nousee kun terä yrittää leikata kiveä. Jalkamiehen siellä on turha rypeä. Viikolla ollut kevyt suvi painoi lunta ja pitkätelaisella kelkalla pääsee kohtuullisesti. Odotellaan hankia ja sitte raivurit laulamaan. Tulee helposti sitä metrin kantoa.

  Tolopainen

  Tämä lauhajakso puhdisti puut lumesta mikä oli erittäin hyvä asia. Taimikoissa oli yli puolimetriä lunta kun lopetin työt kuun alussa. Lumikengillä voisi  päästä liikkumaan kun hanki kovenee ensiviikolla, mutta eipä ole tullut sellaisia hankittua.

  oksapuu

  Täällä etelässä lumet suli, pitänee lähteä raivuulle…

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Hupiin on lumet menneet,paikkapaikoin maa paljaana.Hyvät kelit ylispuita poistaa,sahan kanssa tänäänkin metsässä olin.Sää nähdä tuleeko ilman reilusti kylmetessä oikein jo kerihanget.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)