Keskustelut Puukauppa Kelpaako vuoden vanhat pinot kuitupuuksi

Esillä 2 vastausta, 51 - 52 (kaikkiaan 52)
 • Kelpaako vuoden vanhat pinot kuitupuuksi

  Minulla on jäänyt tienvarteen koivu-, ja mäntykuitua molempia  20 m3 + 20 m3. Pinot olleet viime syksystä, menisikö vielä kuitupuuna kaupaksi. Päällisin puolin säilyneet hyvin, mäntykuidut hiukan tummuneet.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jarruttelu johtaa metsäpatruunoiden kalkyyleissä helposti siihen että Suomeen ei enää investoida ja metsien lisäkasvu jää hiilinieluksi josta ei ainakaan vielä makseta mitään.

  Jätkä

  Kumikettu. ”-Ei paperi- ja kartonkitehtaita ajeta, ellei ole tarpeeksi tilauksia. Lajia ei kannata vaihtaa alvariinsa. Sitten seisotaan mieluummin ja huolletaan vehkeitä. Sellua kai voi ajaa varastoihinkin jonkin verran, mutta sekin on toisesta päästä pois.”

  – Joo! Noilla massatehtailla on semmoiset koneet, että niitä ei pyöritetä puolella teholla. Kun tavara ei mene kaupaksi, pannaan pelit seis, ei missään ole niin suuria varastotiloja, että niihin voisi koko tehtaan tuotannin varastoida esim viikoiksi.

  Kun tehtaalta lähtee joka päivä jopa kaksi täysimittaista tavarajunaa , niin ehkä siitä saa kuvan tuotannosta.

  Ja aina kun koneet pysäytetään, alkaa huoltohenkilöt tekemään tarpeellisia huoltoja ja jopa parannustöitä. Toki joskus pidetään jopa kuukausien seisokki, kun koneen liikkuvat osat uusitaan. Ei sellainen iso kartonkikonekaan toimisi useita vuosikymmeniä läpi vuosikausien, ellei sitä huollettaisi jatkuvasti.

Esillä 2 vastausta, 51 - 52 (kaikkiaan 52)