Keskustelut Metsänhoito Kemera, kestää ja kestää…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)
  • Kemera, kestää ja kestää…

    Tein Kemera-hakemuksen taimikon varhaisperkauksesta huhtikuun puolessavälissä. Perkauksen tein samalla viikolla.
    Päätöstä tuesta ei ole vaan kuulunut vieläkään. Onko muilla päätöksen saaminen kestänyt yhtä kauan ?

  • Arnold Layne

    Jätin samoihin aikoihin hakemuksen. Sama olisi ollut pieraista saharassa ja odottaa pierun lämmittävää vaikutusta. Eli mitään ei ole kuulunut. Vissiin sitä pinoa käsitellään tai ollaan käsittelevinään ja loppuvuodesta huomataan että jäi ylijäämää heh kappas säästettiin.

    hatelo

    Tein hakemuksen huhtikuun puolivälissä ja toteutusilmoituksen lokakuussa,kun urakka oli valmis. Rahat sain viime viikolla. Toisesta heinäkuussa valmistuneesta viime vuoden hankkeesta sain rahat viikkoa aikaisemmin. Huhtikuun hankkeesta tot.ilm tehtiin sähköisesti, toinen paperilla.

    moto79

    Ei toukokuun alussa tehdystä hakemuksesta ole kuulunut mitään. Toukokuun puolessa välissä tehdystä toteutusilmoituksesta rahat tuli muistaakseni elokuun lopulla.

    torppari

    jostakii kemerasta oli jossain uutisissa jotta on jäissä..en muista oliko varhaishoito tai joku muu

    Gla Gla

    Nuoren metsän hoidon hakemus joskus tammikuussa, toteutusilmoitus maalis-huhtikuussa ja rahat tilille pari viikkoa sitten. Kaikki paperit sähköisesti lähetettynä, mutta ei kuitenkaan metsään.fi-järjestelmän kautta.

    Papereiden käsittelyssä painotetaan eri työlajeja eri tavoin, joten nuoren metsän hoidon käsittelyn nopeudesta saa infoa varhaisperkauksen käsittelyn nopeuteen, jos selvittää tuon prioriteettilistan järjestyksen.

    wanhajätkä

    Jopa joo, 14.10 viime vuonna jätin kaksi hakemista, 30 hehtaaria kumpikin.. Varulta maaliskuun lopussa samat paperit uudelleen.huhtikuun lopussa soitin metsäkeskukseen missä mättää. Vastaus järjestyksessä käsitellään . No ärjestyshän se on huonokin, tuumasin. Poika jätti marraskuussa 50 ha hakemuksen ja päätös tuli jo maaliskuussa! No hermostuin ja komensin mhy:n kaverin joka hakemukset teki ottaa dokumentit mukaan ja seuraavaan kerrokseen metsäkeskuksen pakeille. Ei sieltä löytynyt koko hankkeita. Kuulemma skannaus ei ollut onnistunut. Neljä muuta hanketta on Lapissa myöshukkunu… Tuhka terveyslannoituksta 70 ha:lle hain maaliskuun alussa….ei mitään oo kuulunu. Viime viikolla soitti keskuksen tarkastaja ….hankkeeksi on niin suuria ettei esittelijä esittele ennen ennakkotarkastusta. Mehän mentiin sen kanssa metsään ja sain siunauksen hyvin tehdystä työstä . Se 60 hehtaaria oli jo valmis. Nyt oottelen päätöksiä. Iso rahahan se on, 450 € hehtaari. Persehän tässä aukeaa. Tuhkalannoituksen osalta viime talven työt menilimille koska lannoitustahan ei saa aloittaa ennen päätöstä.
    Onhan tämä perseestä

    Petri Petri

    Tämä Kemera-järjestelmä vaikuttaa sangen byrokraattiselta ja kovasti virkamieskuntaa työllistävältä järjestelmältä.

    Paljonko mahtaa prosentuaalisesti Kemera-rahoista kulua virkamieskoneiston pyörittämiseen? En ole nähnyt tästä minkäänlaista arviota missään. Osuuko metsänomistajille edes 70 prosenttia koko rahapotista?

    Visakallo Visakallo

    Voi olla tuo 70% liiankin optimistinen arvio.
    Uudet tietojärjestelmät ja koko organisaation uudistaminen tulee todella kalliiksi.

    wanhajätkä

    No ei varmasti seittemääkymmentä metsään asti yllä kokonaiskuluista . Tosin vikamiestyö ei liene kuluta kemeravaroja?..

    Kuitenkin usein metsänomistajan tuen välissä on kuitenkin mhy tai Otso tai metsäpalveluyritys…..haukkaa suunnittelulla ja paperisodalla hevosen osan. Varsinkin ojituksissa, yhden tilan hankkeissa tukion jopa miinusmerkkinen. Työllistäjhän se toki mutta metsään siitä tulee vain muruja.
    Toivottavasti sähköinen haku ja käsittely joskus hamassa tulevaisuudessa antaa valveutuneelle metsänomistajille edes pikkusen paremmin.
    Nyt koko systeemi on todella tehoton!
    Ja koko ajan pahenee….

    mehänpoika

    Kemera-hankkeiden hallinta- ja työnjohtokulut ovat kuitenkin sivuasia, kunhan taimikoiden hyvä kehitys saataisiin hyvissä ajoin turvattua.

    Huomattavasti enemmän huomiota vaatii mieletäni se, jos yli 30 % männyn- ja koivuntaimikoiden Kemera-varhaisperkuun tuloksista jalostuu myöhemmin hirvenlihaksi. Siinä mitätöityy tehdyn työn tulokset ja lisäksi menetetään kymmenien vuosien lisäkasvu.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)