Keskustelut Metsänhoito Kemera, kestää ja kestää…

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Kemera, kestää ja kestää…

  Tein Kemera-hakemuksen taimikon varhaisperkauksesta huhtikuun puolessavälissä. Perkauksen tein samalla viikolla.
  Päätöstä tuesta ei ole vaan kuulunut vieläkään. Onko muilla päätöksen saaminen kestänyt yhtä kauan ?

 • Burl

  Parhaimmillaan olen ollut suorasti tai epäsuorasti neljänkin tyypin kanssa tekemisissä nykyisen kemeran aikana saman hankkeen tiimoilta. Kiireapulaiset tuntuu ensin katsovan hakemukset ja muutamaa porrasta korkeampi viskaali tekee aikanaan lopullisen maksatuspäätöksen.

  Parin hankkeen osalta on tullut puhelu Metsäkeskukselta. Toisessa metsäasiantuntija ilmoitti huomanneensa virheen kohteen pinta-alassa ja esitti korjaavansa pinta-alan eteenpäin lähteviin papereihin. En hyväksynyt ehdotusta, vaan lähetin sähköpostilla tuoreen ilmakuvan, joka osoitti aiemmin ilmoittamani pinta-alan oikeaksi. Paluupostissa kaveri pahoitteli erhettään,  silmäilemänsä ilmakuvat olivat monta vuotta vanhoja ja kenties jyrkän rinteen alle pitkinä piirtyneet pystypuiden varjot myös aiheuttivat virhetulkintaa kuvion rajauksessa.

  Toinen puhelu koski tilannetta, jossa olin toteutusilmoituksen lisätiedoissa maininnut, että kuvioiden rajaaminen hiukan muuttui nuoren metsän kunnostuksen järkevän ajourasuunnittelun myötä. Halusivat päivitetyn kartan, jonka olin lähettänyt jo toteutusilmoituksen liitteenä, minkä sitten ilmoitin liittäen ko. kartan vielä tähän viestiin.

  Olisi todellakin mielenkiintoista tietää, minkä verran byrokratian pyörittäminen maksaa.

  Tolopainen

  Ei noista Kemeroiden käsittelystä mitään lisäkuluja tule, kun sinne ei lisää työvoimaa palkata niiden takia. Palkkamenot pysyvät ihan samoina. Rahaa vain säästyy, pajon toteutetaan ilman Kemeroita kun on pitkät viiveet. Se osoittaantaa,  että rahoitusta ei edes tarvita, kun työt on tehty kuukausia ennen rahoitusta. Miksi puuntuotannon lisäämistä pitäisi edistää,  kun tarjonta ylittää jo nyt kysynnän ja hinnat laskee joka vuosi.

  topintam topintam

  No nyt on säpäkkää nmh toteutusilmo 11.1, päätös ja muutos 13.1, maksuun 14.1 …

  Hankkeenne on päättynyt !

  halkipoikki ja pinoon omin pikku kätösin sillon tartti käydä metsässsä muu asiointi kotisohvalta kuvionpiirtelyineen metsään.fi kautta,,ei kylillä ramppailua tahi välistävetäjiä.

  TOIMII !!

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)