Keskustelut Metsänomistus Kemerat ja raivaukset hiiteen ja koivukuitua kasvattamaan….

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 55)
  • Kemerat ja raivaukset hiiteen ja koivukuitua kasvattamaan….

    Tuontipuuta 1,5 milj. kuutiota josta leijonanosa koivukuitua ja täällä itketään kun ei päästä Kemeralla koivua kaatamaan raivaussahalla.
    Kuusta pelastetaan sensijaan vimmalla kirjanpainajan ravintoturvaksi ja ylituotannon hinnanpainamiseen. Missäs kulkee metsäkansan järjen rippeet?

  • jees h-valta

    Puukilla hyvää asiaa mutta tuo kuitupuun kasvatuksen kannattavuus pitää ottaa vielä jutuksi.’
    Koivuhan on lähes ilmainen kasvattaa vaikka joutuisi istuttamaankin.
    Mitä hintaan tulee on aina syytä alkaa ottaa kuidun hinta tosissaan puheeksi jos määrää on useampi rekkakuorma tulossa hakkuulta. Ei ne sitä hintaa tyrkytä koska ne ostajat on tottuneet jo siihen ettei siitä ketään välitä. Otetaan mitä armosta annetaan.
    Ja jos mennään tähänkin lajiin jota minäkin kasvatan suoraan kuiduksi. Aion siitä ottaa aivan kelpo hinnan. Jos haapaakin kannattaa tuoda itärajan takaa on siitä rekkakuormittain varaa maksaakkin aivan asiallinen kurssi. Pyrin aika isoihin kertakauppoihin. Jopa alkuun ehkä lähelle tuhannen motin, vähintään viidensadan motin kuitueriin. Vuosittain!

    Nimetön

    Jees on juuri se kuka ottaa puusta sen mitä MG armostaan antaa ilman kilpailutusta.
    Äänekosken tehdasta kun rakennetaan niin urakoitsijat kilpailutetaan verisesti ja yleseensä hävijäjiä ovat kotimaiset toimijat. Niin ihmetyttää miksi puu pitää MG:lle toimittaa ilman kilpailutusta?
    Sama se on Venäläisen tuontipuun kans, ei sillä hintoja nostetaa vaan poletaan vaan kotimaisen puun hintaa näyttämällä että ei tässä olla ainoastaan kotimaisen puun varassa.

    Petkeles Petkeles

    Se on paesunna tuo jeesmäni vööreeks isännäks. Aekasemmin vuan keljuilj semmosille. Eekö ne pienet kaappaerät ollukkaan sitte nii hyvijä?

    jees h-valta

    Yhtään vauraudesta puhumatta olen vain ottanut tehot maapinta-alasta irti juuri sillä mihin MG ostossaan pyrkii. Eli kuituun. Olen sen haistanut jo koko 2000-luvun mihin mennään ja jos siitä kettuillaan että on ollut ajan hermolla tuntuu ajatusmalli kummalta.
    Mitä hintaan tulee voidaan mennä ”viivalle” vaikka heti viimeisen kauppani kuidun (kuusi) hinnasta kenen vain ei armosta myyvän metsänomistajan kaas jotka täällä pullistelee.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Johan se on jees mieskin huomannut erän suuruuden vaikutuksen hintaan. Tähän asti olenkin ihmetellyt noita monta kertaa vuodessa tehtäviä kauppoja. Minä ainakin yritän keskittää mahdollisimman monta kuviota kerralla, ainakin harvennuskauppaan. Minulla ne kaupat kuitenkin jää pieniksi silti.
    Kai se harvennuksilla erityisesti pitäisi olla 2000… 3000 kiintoa se kauppa, jos vain rahkeissa on varaa. Aukot tuntuu olevan menekkiä pienempinäkin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Ei tässä mitään suuruusihannointia ruokita vaan aiemmin on yksinkertaisesti ollut pakkokin tehdä pieniltä kuvioilta monta eri kauppaa jopa vuodessakin koska alani ovat kolmella eri paikkakunnalla ja kuviot lähes kaikki pieniä ja ikäluokaltaan todella monenkirjavaa. Hyve ja pahe samalla. Nyt kun niitä on hiukan saatu kuitenkin yhdisteltyäkkin ja siten saatu yhtenäisempiä h-haapa-aloja on mahdollisuus isompiin kauppoihin. Kuitukauppahan muutenkin antaa joustoa enemmän kuin tukki jota tähänasti pääasiallisesti on kauppailtu.

    jees h-valta

    Jatkan vielä että todennäköisesti aika pitkälti kauppani jatkossa ovat pääasiassa päätehakkuita kuidusta huolimatta. Eli harvennusten hintatason kiinnostus vähenee.

    Timppa

    Tanelikin sen tiesi. Nimittäin, että suuresta kuituerästä saa kunnon hinnan. Sellufirmat tarvitsevat kuitua, joten niiden on sitä paljon mukavampi hankkia suuremmalla kaupalla. Siitä saa puunmyyjäkin jotain hyötyä.

    Kuitupuunkasvattaja

    Kotimaisen koivun kasvattaminen olisi hieno asia, mutta Isot Pojat haluavat ostaa isoja eriä ulkoa, vaikka se tulisi kuinka kalliiksi:

    – muutama junakuorma päivässä
    – proomulla ja laivalla satamiin
    – kymmeniä autokuormia päivittäin
    – hintataso tuontipuulla 50-150 % yli suomalaisen kuitupuun

    Voittajat:
    – optiojohtajat
    – ylikansalliset omistajat ja veroparatiisit (= veroparasiitit)
    – yhtiöiden tulospalkkioihin oikeutettu keskijohto
    – idässä muutama oligarkki

    Häviäjät:
    – suomalainen kansantalous
    – suomalainen metsänomistaja
    – suomalainen hyvä metsänhoito
    – suomalainen keskivertokansalainen
    – hidastaa talouden kehittymistä myös Baltiassa ja itänaapurissa. – – itänaapurissa myös demokratiakehitys hidastuu

    Jätkä

    ”Tanelikin sen tiesi. Nimittäin, että suuresta kuituerästä saa kunnon hinnan. Sellufirmat tarvitsevat kuitua, joten niiden on sitä paljon mukavampi hankkia suuremmalla kaupalla. Siitä saa puunmyyjäkin jotain hyötyä.
    Lähetetty: 5 h, 22 min sitten
    Lähettäjä: Timppa ”

    Ei se läheskään aina ole noin. Minun työnantajani on tehnyt sinä aikana kun minä ole ollut talossa, joka vuosi yhden ison kaupan. Koot ovat vaihdelleet 5000 ja 10 000 kuution välillä.
    Leimikot on myyty tarjouskilpailuperiaatteella, mutta kaupan koko on pudottanut kaikki pienemmät ostajat pois niin, että käytännössä on tullut kaksi tarjousta, jotka jostain kumman syystä menevät joka toinen vuosi toiselle ja joka toinen vuosi toiselle.
    Merkillistä, mutta totta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 55)