Keskustelut Puukauppa Kemijärven sellutehdas sai ympäristöluvan

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 61)
 • Kemijärven sellutehdas sai ympäristöluvan

  Nyt ei sitten tarvita muuta kuin kiinalaisten kommunistien pitää irrottaa puolueen tililtä miljardi Kemijärvelle.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Voi olla työntakana miljardi kiinasta,jos Metsäliitto Kemillä kampittaa Kemijärveä,kuten pahoin pelkään.Toivotaan kuitenkin parasta,eli investoinnin toteuttumista pikaisesti.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllä pohjoisessa puuta riittää molemmille. Toivotaan että toteutuvat molemmat. Muuten uhkaa 50-luvun nollaraja hiipiä oikein kunnolla kuvioihin.

  Kyse on myös alueesta, jossa puun kysyntä on ollut vähän satunnaista. Ei kai silloin into metsänhoitoonkaan ole kovin suuri, nyt jos kysyntä sielläkin vakiintuu, lisääntyvät panokset metsänhoitoonkin. Seuraus, pitkän päälle lisää puuta.

   

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Kiinalaisilla on nyt hiukan isompia murheita Trumpin kanssa, saattaa Kemijärvi jäädä toistaiseksi odottamaan parempia aikoja. Toivotaan nopeita päätöksiä.

  Apli

  Tuskimpa toteutuu ellei löydy muualta kun Kiinasta rahat..

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Niistä murheista Trumpin kanssa ei oikein tiedä onko ne eduksi vai haitaksi, kiinan euroopan suuntaukselle.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  mettämiäs

  ”Muuten uhkaa 50-luvun nollaraja hiipiä oikein kunnolla kuvioihin.”

  Onko edellä mainittu faktaa vai fiktiota? Kun oikein tarkkaan muistelen, olen asunut ja työskennellyt ”tuolla alueella” aikanaan nuorena miehenä ja minulla on vähän erilainen käsitys tuosta asiasta. Voisiko Taneli vähän tarkemmin perustella kantaansa?

  harrastelija harrastelija

  En muista oikein tuon 1950-luvun 0-rajaa, mutta ainakin sotakorvauksien aikana hakattiin myös Lapin metsiä mistä vain saatiin myyntikalikkaa! Olin jo 1950-luvun loppupuolella Kainuussa metsähallituksen savotoilla ja siellä hakattiin sullia, pölliä, kaivospuuta ja tukkia niin paljon kuin silloisilla työvälineillä irti saatiin.

  Sen sijaan Kainuussa joskus 1990-luvulla mäntykuidun suhteen käytännössä 0-raja kulki Kainuun pohjoisosissa vaikka Kajaani Oy:lle hakattiin etupäässä kuusta 4:lle paperikoneelle ja sahalle. Nytkin täällä alkaa ensiharvennuskohteille olla 0-raja koska kuviot eivät tahdo ostajille kelvata! Kainuun hakkuut taitavat olla n. 50 % kasvusta, syynä on se, ettei maakunnassa löydy kuidulle käyttöä. Sahat kyllä tarvitsee tukkia.

  Tolopainen

  Kiinalaisia kiinnostaa Kemijärvellä pohjoisen halpa puu,  kun suomalaisessa järjestelmässä metsänomistajat rahoittavat puuraaka-aineen tehtaalle saakka. Pohjoisessa tehdshinta on kymmeniä prosentteja halvempi kuin muualla Suomessa. Mikäli uskomme Jovainia ja miksi emme uskoisi, onhan hän kirjansa lukenut.

  Jätkä

  Miehet puhuvat nollarajasta, vaikka eivät ymmärrä mikä se on.

  Suomen valtrion kannattaisi – olisi kannattanut jo vuosia sitten, rakentaa omia sellutehtaita – varsinkin pohjois-suomeen, jos lapin metsiä halutaan hakata.

  Koska ei olla saatu kunnollisia rautatieyhteyksiä, eikä tietkään oikein kestä runsaita puukuljetuksia, niin ainoa ratkaisu olisi vaikka Kemijärvelle kunnollinen tehdas, ja Keski-Lappiin tai perämeren rantaan toinen.

  Valtiolle muutaman miljardin sijoitus hirveästi tuottavaan tehtaaseen olisi eräs kannatttavimpia kautta aikojen.

  Kunnollinen syväsatama vaan meren rantaan ja pyörät pyörimään!

  Tolopainen

  Kommarit ne valtiolla tehtaita rakennuttaa päiväunelmissaan, valtiolla ei ole osaamista eikä mitään tarvetta alkaa tehtaita rakennnuttamaan. Valtion ei tarvitse omistaa mitään yritystä eikä ottaa riskejä, se saa verotuloja joka ainoasta yhtiöstä ilman omistustakin. Nesteen omistaminenkin on täysin turhaa, valtio saa pääosan tuloistaan veroista eikä omilla osinkotuloilla ole mitään merkistystä. Miksi valtio sitoo miljardeja pääomia vanhoihin yhtiöihin, kun niillä ei ole mitään tulevaisuutta, rahat haihtuvat taivaan tuuliin, kun yritykset häviävät kiihtyvää tahtia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 61)