Keskustelut Harrastukset Kesantopelto takaisin hyötykäyttöön

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)
 • Kesantopelto takaisin hyötykäyttöön

  Merkitty: 

  Talon vieressä on toistakymmentä aaria käyttämätöntä kesantopeltoa, jolle olen yrittänyt keksiä järkevää käyttöä. Ala on liian pieni/epäsopiva metsitykseen ja myydä en sitä halua eikä heinällekään ole tarvetta. Laajensimme herukka-alaa ja kasvimaatakin hieman mutta sitäkin alkaa olla omiin tarpeisiin kohta jo enemmän kuin riittävästi. Löytyykö hyviä ehdotuksia miten käyttää hyvä pienialainen peltomaa hyödyksi?

 • akkli

  Talon vieressä käyttämätöntä peltoa  …………  helppo homma ,kasvata nurrmikkoa ja anna talon olla irti metsästä.Tee vaikka rillikatos ja keinu ja muuta tollasta vapaa-ajan toimintaa voi harjoittaa.Talon ympärillä avaruus on paikallaan mielestäni.

  A.Jalkanen

  Istuta tryffelipuita tai visakoivua. Tryffeli ei kasva puussa vaan esimerkiksi tammen mukana juuripaakussa tulee tryffelisienen alku. Harvaan istutettujen puiden lomaan kylvetään niittykukkien siemeniä.

  Miikkam

  MaalaisSepon linjoilla. Harvassa kasvattelee koivua niin saa komean maisemametsän. Vaikka ei myyntiin kasvattaisikaan niin saa ainakin polttopuita läheltä jos niille tarvetta.

  Korpituvan Taneli

  Jos Sinulla ei ole itsellä mitään hyötykäyttöä tuolle alalle ja se on asuntosi vieressä, niin istuta siihen koivuja tai jos kasvunopeutta haluat niin hypridihaapaa. Vähän normaalia harvempi istutus, maisemapuissa olisi kiva olla oksiakin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Taimien kasvatus olisi hyvä bisnes, tuollainen 1.5m pitkä rauduskoivun taimi maksaa kaupassa 30€.

  MaalaisSeppo

  Noudatin omaa neuvoani. Koivujen istutuksesta uhkaa jäädä taimia yli. Kesäpaikalla on aurinkoista, rehevää hukkamaata, johon menee n 50 tainta. Eilen puolet näistä istutin palstalta palattuani saunan lämmityksen lomassa. Maantien varsikin kaunistuu.

  pikkutukki

  Tanelilta jäätävä kommentti : Jos ei ole hyötykäyttöä , istuta puita ! (koivu/haapa) . 🙂

  Jätkä

  Jos heinän / nurmikon jälkeen haluaa viljellä vaikkapa perunaa tai muuta juurikasvia, niin kannattaa varautua jonkinlaisiin laihoihin vuosiin alkutaipaleella.

  Vuosia nurmikkoa kasvaneessa pellossa on tuholaisia, jotka ilmenevät toukkina / matoina perunoissa. Ne vaikuttava jopa perunoiden kasvuun niin, että mitään jättiläisperunoita ei äkkiäkään maasta ilmesty.

  Madot riivaavat jopa vuosia. Minulla oli ilo niiden kanssa taistella kolme vuotta, sittem ne loppuivat.

  Iskisin ensimmäisenä vuotena peltoon vaikkapa kauraa kasvamaan ja tekisin niistä lyhteitä linnuille. (Myyntiin). Toisena vuotena voisi kokeilla vaikka hernettä ja kolmantena vuotena jälleen kauraa. Sen jälkeen maa on puhdas ja valmis ottamaan minkä kasvin halutaan siinä tuottavan.

  MaalaisSeppo

  Voihan sitä kasvattaa puita ja perunoita yhtä aikaa istutuksen jälkeen muutaman vuoden jos kuokalla tekee perunan vaot. Näin itse tein peltokuusikon alussa. Hyviä perunoita tuli. Sitten kyllästyin tehoviljelyyni.

  Rane

  Rane on nimimerkki Akklin linjoilla.Ei joka paikkaan tarvitse puita istuttaa,avara tila itsessään on hienoa maisemaa.Jos ei usko voi kysyä pohjalaisilta.

  Kun vertailee omalta kylältä esim 50-luvulla otettuja valokuvia nykytilanteeseen huomaa että maisema on nutistunut radikaalisti.Enää ei näe kylän toiselle laidalle mikä mielestäni on harmi.Avara maisema olisi komeaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)