Keskustelut Harrastukset Kesantopelto takaisin hyötykäyttöön

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
 • Kesantopelto takaisin hyötykäyttöön

  Merkitty: 

  Talon vieressä on toistakymmentä aaria käyttämätöntä kesantopeltoa, jolle olen yrittänyt keksiä järkevää käyttöä. Ala on liian pieni/epäsopiva metsitykseen ja myydä en sitä halua eikä heinällekään ole tarvetta. Laajensimme herukka-alaa ja kasvimaatakin hieman mutta sitäkin alkaa olla omiin tarpeisiin kohta jo enemmän kuin riittävästi. Löytyykö hyviä ehdotuksia miten käyttää hyvä pienialainen peltomaa hyödyksi?

 • Visakallo Visakallo

  Jos sille kesantopellolle haluaa hyvää tuottoa, niin silloin olisi vaihtoehtoina ainakin hamppu, unikko, eräät sienet, yms…  Heinolassa harjoittivat aikoinaan tällaista tuottoviljelyä ihan poliisitalon seinustallakin!

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Pelasta pörriäinen – kylvä niitty!

  Planter Planter
  Gla Gla

  Eiköhän hirvieläinkannan leikkaus olisi yhtä lailla ilmastoteko, kuin joidenkin niittyjen metsittäminen. 100 000 peuraa vähemmän edistäisi aika monen metsähehtaarin kasvua muiden luontoarvojen ohella. Siksi mm. esitin kyttäyspaikan rakentamista. Toivottavasti Rixxxa osallistuu vielä itsekin keskusteluun.

   

  Puuki

  Myy ruokamulta pois ja ala kasvattaa pajua energiapuuksi . Se olisi toinen (laillinen)  vaihtoehto hampun kasvatuksen vaihtoehdoksi rahan saannin kannalta katsottuna.  Hampun kasvatuskin on toki laillista, jos kasvattaa sitä elintarvikehamppua / kuituhamppua.  Lääkehamppukin ilman  huumaavaa osaa olisi hyvä vaihtoehto Buranan korvaajaksi mutta sen kasvatuksenkin on ainakin toistaiseksi lääkeyhtiöt saaneet pysymään täällä kiellettynä.

  Pelastapörrhiäine – talkoopelto ei onnistu  toistaiseksi kun ei saa sopivia siemeniä kaupasta. Ei kuulemma kuljetukset pelaa Hankkijalla Kempeleessä ainakaan.

  Rane

  Entä jos tuottaisi bioenergiaa talon lämmitykseen ja samalla taide-elämyksiä?

  https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014062818447126

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)