Keskustelut Tekniikka Kestovoideltu kulmavaihde

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Kestovoideltu kulmavaihde

  Eilen hajos ensimmäinen, parisataatuntia sitä riemua riitti. Kävi niinkuin pelkäsinkin, ei ammattikäyttöön enää näitä.

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jos kesti ammattilaisella 200 tuntia, niin ei sitten kyllä harrastelijoillekkaan ole kelvollinen.
  Harrastelijalla saattaa niitä kolmavaihdetta rasittavia takapotkuja ja jumituksia enenmän, joten ei siinäkään souvissa kestä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Lasse

  Eikös siinä Aarre lehden testissä mitä talvella luettiin niin jostain Ruotsalais valmisteisesta raivurista perinteinen kulmavaihe pärähtänyt hampaattomaksi hyvinkin testin alkumetreillä. Tais kestää 150h, ellen väärin muista?
  Eiköhän ne ole pian kaikissa merkeissä kulmurit kestovoideltuja ja kestävät sen minkä valmistaja laskee tarkotuksenmukaiseksi käyttöiäksi.

  tamperelainen tamperelainen

  Komppaan Lassea,jatkossa kaikissa raivaussahoissa kestovoideltu kulmavaihde.Näin se vaan menee,vaseliinituubi jää käteen,turha niskuroida kehitystä vastaan.Uskon että esim Dolmar-Makita on jo asiaan perehtynyt,heillä on vahvaa osaamista sähkötyökalujen puolelta.

  Rane

  Tässä Stihlin konstruktiossa on kuulema huohotin jolloin paine ei työnnä vaseliinia ulos vaihteesta.Ei siis mitään muoveja.
  Takuu on vuosi ja se on hieman auki kuinka pitkä on valmistajan mielestä sahan elinikä.
  Aika näyttää miten pelaa vaihde ja takuu.

  metsuriyrittäjä

  Raivaussahan kulmavaihde joutuu työskententelemään paljon laajemmalla kierrosalueella, kuin vakiokierros moottorit, aina samassa asennossa ja lähes samoissa olosuhteissa. Näin ollen rasitus on moninkertainen em. moottoreihin verrattuna Lämpötila,erilaiset iskut jne… Hyvä täytyy olla jos meinaa ammattikäytössä kestää.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)