Keskustelut Metsänomistus (Kevyt)kuorma-auto metsätilallisen verotukseen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
 • (Kevyt)kuorma-auto metsätilallisen verotukseen?

  Onko kokemusta kevytkuorma-auton käytöstä ja verovähennyksistä metsätilallisena? Alv, tuloverotus jne? Oletteko saaneet vähennettyä? Saako ja millä perusteilla?

  Mielessä jonkin lava-auton hankinta. Käyttö osin yksityisajoa, osin tilaan liittyviä.

 • Jätkä

  Kyllähän metsätaloudessakin on käyttöä kuormurille. minullakin on ollut kaksi kevytkuorma-autoa, mutta ne olivat muuta tarkoitusta varten, kuin metsätaloutta.

  Kyllä vähensin verotuksessa kaikki mahdolliset kustannukset, itse asiassa omia henkilökohtaisia ajoja oli hyvin vähän. Jossain määrin heitin kyllä kuljetuskeikkoja kavereille, mutta niistä ei tullut kirjanpitoon mainintaa.

  Nyt on molemmat autot poistuneet minun kirjoistani, toinen on luullakseni kovassakin ajossa, siinä oli hydraylinen nosturi, joka nosti sen käyttömahdollisuuksia myös jatkoelämässään.

  rööri roope

  Varmaan paras tapa ota yhteys verottajaan.Tulkintoja on eri toimijoilla.

  Metsäkupsa

  Varmaan verottajan kantaan vaikuttaa metsätalouden määrä.Jos pari-kolmekymmentä hehtaaria on ja hankintapuut /lapit ym. muutamaan kuormaan mahtuu,niin vaikeata taitaa olla metsäverovähennystä saada.

  Nimetön

  Aikasemmin verottaja tällaisissa vastaavissa tapauksissa antoi pyydettäessä ennakkopäätöksen mutta nykyään eipä taida juuri ennakkopäätöksiä antaa? Kysyä silti aina voi.

  Jätkä

  Tottakai kuorma-auto tarvitaan metsätaloudessa. Verottajan pitäisi vaatia jokaista hankkimaan kuorma-auton ja jopa rahoittaa hankintaa ainakin Dieselvero anteeksi antamalla.

  ate

  Tulipa joku vuosi sitten selvitetettyä verottajan kantaa asiaan liittyen. Hankintalistalla oli lava-auto metsätalouden ja maataloudenkin käyttöön. Ainakin silloin verottajan kanta oli hyvin nyreä metsätalouden kirjanpidossa olevaa autoa kohtaan.

  Verottajan asiantuntijan tulokulma asiaan oli se, että kodin ja metsätilan välinen matka esim. metsänhoitotöihin on yksityisajoa. Tarvikkeiden kuljettaminen metsätilalle, esim. taimien vienti istutustyömaalle olisi taas ”elinkeino-ajoa”. Lisäksi aivan kaikista ajoista olisi pitänyt pitää ajopäiväkirjaa ja vuosittain verotuksessa eritellä ”elinkeino-ajo” ja yksityisajo toisistaan. Yksityisajojen osuus olisi pitänyt sitten tulouttaa verotuksessa saatuna hyötynä.

  Ennen autokauppoja kannattaa siis konsultoida verottajaa asiasta ja pyytää ennakkopäätöstä asiasta, joka sekin taitta nykyisin olla maksullinen.

   

   

   

   

  Petkeles

  Nykyään tosiaan tiukka linja lava-autojen ja kuorma-autojen saamisessa alkutuotannon kalustoon. Metsäomaisuutta voi olla vaikka nelinumeroinen hehtaarimäärä ja silti epäillään yksityisajoa kertyvän suurimmaksi osaksi. Kysyvä ei toki tieltä eksy, verottaja tietää virallisen kantansa paremmin kuin kukaan täällä.

  tamperelainen

  Verottaja voi myöntää esim 50% Alv palautusta,100% on ehkä mahdoton?

  jees h-valta

  Eipä se ny aivan noin nuivaa sentään ole. On ollut jo monta vuotta avolava-auto metsätilan kalustona eikä ole mitään pränkätty. Eikä ole vielä kolminumeroinenkaan metsätila. Kyllä seuraavakin sinne menee ja alvillista haetaan että saa nekin pois 100%:sti. Ja kevytkuorma-autoa nimenomaan, Rampsua vähän jo mieli tekis.

  mettämiäs

  ”Verottajan asiantuntijan tulokulma asiaan oli se, että kodin ja metsätilan välinen matka esim. metsänhoitotöihin on yksityisajoa.”

  No ei todellakaan ole yksityisajoa edellä mainittu!

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)