Keskustelut Metsänomistus (Kevyt)kuorma-auto metsätilallisen verotukseen?

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
 • (Kevyt)kuorma-auto metsätilallisen verotukseen?

  Onko kokemusta kevytkuorma-auton käytöstä ja verovähennyksistä metsätilallisena? Alv, tuloverotus jne? Oletteko saaneet vähennettyä? Saako ja millä perusteilla?

  Mielessä jonkin lava-auton hankinta. Käyttö osin yksityisajoa, osin tilaan liittyviä.

 • jees h-valta

  Onpa Tolopalla ongelma, loppuu tulot josta vähennyksiä tehdään? Varmaan loppuukin jos ei puukauppaa tee kuten hän ihan ite on täällä paahtanut. Minulla sentään tulot on vuosittaisia ja menotkin ja silti loppuu tulot KESKEN eli tappiolle menee mutta menkööt. Eihän se minua niin kauan häirii kun rahat kuitenkin riittää.

  isotee

  Kiitos1 Hyviä kommentteja. Yllättäen nihkeää verottajan suhtautuminen tähän(kin) alkutuotannon asiaan. Lienee paras olla yksityisauto josta tekee vaan sallitut vähennykset.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onhan se yksityisajoa. Rinnastetaan palkkatyöläisen työmatkaan, siis saa matkakulun vähennyksen ?cent/km.

  Ei tosiaankaan lasketa metsätalouden ajoksi kun arvioidaan sitä että otetaanko ajoneuvo metsätalouden verotukseen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ate:

  ”Voihan sitä halutessaan pelata “äkkirikasta ja rutiköyhää” ja kirjata sen autonsa hankintamenot ja kulut verotukseensa ja toivoa sitten, ettei joudu verotarkastukseen ja lähettämään kuittejaan verottajalle.”

  Ei kannta yrittää! Verottajan tarkastuksista tehdään hyvin pieni osa satunnaisotannalla. Tarkastuksen laikaisee yleensä poikkeava menojen lisäys tms.

  Eräs maanviljelijä, joka hankki traktoriinsa energiarangan nipistely vehkeet, joutui tarkastukseen. Tarkastaja ei ollut kuin vähän vilkaissut papereita kun oli heti käynyt ilmi mistä iso menoerä johtui ja kun sille nipistimelle oli ollut käyttöä omassa ja naapurin metsässä aika reippaasti.

  Tarkastaja oli kertonut että tuollaiset menoerät laukaisevat heillä heti tarkastuksen kun sinne yritetään panna jos minkälaista ajoneuvoa, henkilö- ja pakettiautosta harrastemönkijään.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Montako moottorisahaa saa vuodessa vähetää. Olisi kannattanut ostaa pilkekone eikä mikään nipisteijä niin ei olisi tullut mitään ongelmia.

   

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Eihän siitä Nipistelijästä mitään ongelmaa tullut!

  Pilkekone olisi yhtä hyvin laukaissut tarkastuksen.

  En tiedä montako moottorisahaa saa samana vuonna vähentää, mutta minä ostin taannoin sahan MS200 ja raivurin RS450 samalla kertaa ja panin kerralla koko paketin vuosikuluihin, ei kyselty mitään.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Onneksi se auto on jo siellä metsätilan verotuksessa ja ollut jo tuosta kolmenkymmenen ha:n paikkeilta. Ei paranekkaan poistaa vanhaa kalustosta ennen kuin uusi on hankittu. Ei tartte alkaa vääntämään uudesti että saako kalustoon vai ei.

  Tolopainen

  Auto on pakko poistaa tänä vuonna kun olet myynyt sen tai on hankittava uusi ennen vuodenvaihdetta. Muuten joutuu tulouttamaan myyntitulon ja menee poistot.

   

  mettämiäs

  Mettämiehelle”: Verohallinnon ohjeissa matkakustannusten korvaamisesta metsätaloudessa sanotaan seuraavasti:

  “…asunnon ja metsän välisiä matkoja ei lueta metsätalouden ajoiksi tutkittaessa kuuluuko auto metsätalouden kalustoon. Auton kuuluminen metsätalouden kalustoon on hyvin poikkeuksellista”.

  Täytyy tunnustaa, että tuli luettua vielä huolimattomammin aten teksti kokonaisuutena kuin mitä ate nimimerkkini. Kyseessä tosiaan oli metsätalouden kalustoon kuluva auto, jolloin sillä tietenkin on omat verotukseen liittyvät sääntönsä.

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)