Keskustelut Metsänomistus Kiinteistökaupan maksuliikenne

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
 • Kiinteistökaupan maksuliikenne

  Merkitty: 

  Kuinka olisi järkevintä hoitaa kahden yksityishenkilön välinen maksuliikenne metsätilakaupassa?Ei siis käytetä välittäjää tai mennä pankkiinkaan.Vekseli hankkinen näin koronaiakana hankalaa.Kaupanvahvistaja ehdotti puelimella maksamista kaupantekotilaisuudessa

 • Puuki

  Silloin kun tehtiin anomus ja päätös tuli tilusjärjestelystä oli kirjalliset ohjeet semmoset kuin kerroin.  Se on eri asia kuin lohkominen saati halkominen.

  Per Ä Reikäs

  Vekseli hankkinen näin koronaiakana ja varsinkin kesäloma aikaan voi olla hankalaa, mutta oman omistajuus pankkini lakihenkilöiden kautta kaupat tekisin, rahalla toki maksaisin.

  tamperelainen

  Jonotin yhden vekselin(pikkusumman takia) ensimmäisessä korona-aallossa 4/20.Ei houkuttele.Puhelimella maksaminen hankalaa,kun pankki soittaa samaan hässäkkään puhelun,ellei v-ottaja ole valtio(verottaja) tms.En tiedä kuinka muilla..Chättäilin omaan pankkiini,ei sieltä kaupanvahvistajavirkailijaa löytynyt,vaikka niitä siellä on useampiakin.Noita MMLn koodin omaavia kaupanvahvistajia on kyllä pilvin pimein

  A.Jalkanen

  No tilusjärjestely voi hyvinkin poiketa pääsäännöstä jos verottaja on ne veroista vapauttanut.

  Metät kunnossa!

  Kyllä juuri niin kuin vahvistaja on ehdottanut. Maksurajat kun on kunnossa onnistuu puhelimella kaupantekotilaisuudessa. Muutama viikko sitten näytin puhelimesta suorituksen kuitin ja vahvistaja tulosti vielä S-postista kuitin myyjälle ja ei ole mitään sittemmin kuulunut….

  Tolopainen

  Kun maanmittauslaitoksen kiinteistöjen vaihdantapalvelun kautta voi tehdä kiinteistökauppoja ilman kaupanvahvistajaa ja samalla voi hakea lainhuudon, niin miksi tehdä se vaikeammaksi. Maksaminen nykyvälineillä ei ole mikään ongelma. Ei ostajan ja myyjän tarvitse olla samassa paikassa, kun kauppa tehdään.

  tamperelainen

  Jos myyjällä(esim vanhus) ei ole pankki -tai muita tunnuksia eikä ole vielä holhouksessakaan,niin vaihdantapalvelu on ns tyhjä arpa.Yleensä myyjä haluaa kaupat kasvokkain,ilmeisesti ei ole luttoa digipalveluihin

  On se vähän heppoisen tuntuista kun myyjä tihraa puhelimen näyttöä ja toteaasaaneensa rahat tililleen

  Tolopainen

  Aika selkeästi numerot näkyy nykypuhelimien näytöllä. Fontin kokoa voi säätää. Teksti on näytöllä helpommin luettavissa kuin paperilla. Voihan niitä seteleitä käydä pankissa katsomassa, jos ei muuten usko, että ovat tilillä. Aina tietenkin voi maksaa käteisellä. Mutta silloin yleensä kyse on pimeästä kauppahinnan osasta.

  Visakallo

  Käytetäänkös sitä käteistä nykyään enää juuri muussa kuin huumekaupassa? Eikö ne ole jo aika nihkeitä ottamaan isompia setelisummia pankiinkaan. Aika soppahan siitäkin syntyi, kun vanhempi isäntämies oli meilläpäin säilönyt vähän isomman summan omia metsärahojaan hirvenlihavakuumiin.

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)