Keskustelut Metsänomistus Kiinteistöverotuspäätös

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 55)
 • Kiinteistöverotuspäätös

  Tuli uusi uudistunut kiinteistöveropäätös.  Yhteensä  13 sivua +saatteet.  Osasta pitää korjata virheet. Menikö kaikilla oikein?

   

 • Visakallo

  Olihan siinä yksi pikkuvirhe. Kiinteistöveropäätös tuli myös seitsemästä sellaisesta tilasta, joita en ole koskaan omistanut.

  Tolopainen

  Ovat suoraveloituksessa, en ala noita koskaan edes lukemaan. Kyllä verottajan pitää tietää mitä verottaa, kun on laskelmat tehnytkin, kyllä jämpti on näin.

  Visakallo

  Tolopaisella onkin luja luotto verottajaan. Tuo minun tapaukseni taasen osoitti, että virheitäkin voi joskus sattua myös verottajalle.

  MaalaisSeppo

  Tolopaisen tilin varoventtiili on suoravelotus; kaikki maksetaan tarkistamatta, jottei tili räjähdä.

  Minulle kävi 10 v sitten niin, että ensin tuli tyhjän tontin kiinteistöveropäätös, joka oli oikein. Kohta tuli se korjattuna niin, että tontilla olikin lukuisia rakennuksia. Otin yhteyttä verottajaan ja ehdotin, että lasku hyväksytään, jos verottaja hommaa tontille ne rakennukset, josta yrittävät verottaa. Kohta tuli alkuperäisen päätöksen mukainen lasku.

  Verottajan kannattaisi tässä taloustilanteessa lähettää suoraveloitusasiakkailleen virheellisiä, korotettuja laskuja. Kyllä Tolopaiset ne maksavat.

  Tolopainen

  Ei ole minun rahoista pois, maksan perikunnan varoilla kaikki maksuni. Luulenpa, että,Visakllolla on sama tilanne, mittarissa on kuitenkin jo niin paljon, että tuskin ehtii kaikkia rahojaan kuluttaa. Minullakin on viiden vuoden elakkeet tilillä.

  Gla

  Oikein on. Mutta onko kiinteistövero vähennyskelpoinen kulu, jos metsätilalla on kiinteistöveroa aiheuttava rakennuspaikka tai rakennus, jotka ei suoranaisesti liity metsätalouden harjoittamiseen?

   

  A.Jalkanen

  Eikös vero ole aina vähennyskelvoton kulu. Jovaininkin kannattaisi vihdoin oppia että meno on aina meno, eikä alvikaan ole tuloa vaikka sen saisi vähentää. ?

  Metsuri motokuski

  Ei Jovain ole ainoa joka ei alv veroa ymmärrä. Meidän naapurille käytiin oikein parin miehen voimin kertoa miksi puukaupassa tullut alv vero pitää maksaa eteenpäin. Eikä se uskonut sittenkään vaan marssi verotoimistoon asiaa selvittämään. Jotenkin jäi sellainen tunne ettei se koskaan sitä ymmärtänytkään.  Lupasi kuitenkin metsäkaupan lopuksi ettei enää koskaan myy puuta kun joutui maksamaan alv veron ja pääomaveron kaupasta.

  Puuki

  Jos edellisen puukaupan on tehnyt kauan sitten ennen nykyisen alv:n olemassaoloa, niin helposti käy noin, kun veroja voi mennä enemmän kuin on puukauppatuloa.

  Sensori

  Metsätalouden veroilmoitus – vähennykset metsätaloustulosta

  Metsätalouden rakennukseen ja sen rakennuspaikkaan kohdistuva osa maatilan kiinteistöverosta on vähennyskelpoinen.

  Jos rakennus ei ole yksinomaan metsätalouden käytössä, ainoastaan metsätalouskäytön osuus on vähennyskelpoista.

  Taukotuvista on syytä varautua näyttämään verottajalle niiden liittyminen metsätalouteen. Rakennus voi olla esimerkiksi metsätalouden sosiaalitila, yöpymispaikka ja varasto.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 55)