Keskustelut Metsänhoito Kiira-myrsky 12.8.2017

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Kiira-myrsky 12.8.2017

  Merkitty: 

  Melkoisia vaurioita myrsky aiheutti Etelä-Suomessa.Se on yhtä silppuamista suojelu-alueella hävitystä entisen rojahtaneiden lisäksi.Yksityisillä vaihtelevaa jopa vasta harvennetulla nuoressa metsässä.

  Hajanaisia kaatumisia juurineen ja katkomista.Peltikattoa irti.Talojenpäälle kaatamisia.Tippa siinä silmään vierähti katsellessa tietä ajaessa.Eipä ole näistä hiilinieluista päättävät tainneet käydä tutustumassa.

  Pohdinkin onko tämä nyt nielua vai päästöä koneistossa jonne maksumiehiä kaivataan.

 • A.Jalkanen

  Päästön puolelle menee ja lisää mukavasti monimuotoisuutta metsissä. Metsien tuulituhoherkkyys on kasvussa routa-ajan lyhentyessä. Näitä voi yrittää torjua huolehtimalla harvennushakkuista ja välttämällä suuria puuston pituuseroja vierekkäisissä metsiköissä.

  Puuki

  Kuusikot kun harventaa liian harvaksi niin monimuotoisuus ynnä ötökkätuhot lisääntyy  seuraavan kunnon myräkän jälkeen melko varmasti.

  Naapuri hakkuutti oman mökkipalstansa jk- asentoon. Korkealla kalliolla järven rannassa riitti sitten jälkitöitä ihan riittävästi. J.kasvatuksen peitteisestä metsästä tulikin pienaukko- ja siemenpuuhakkuu aluetta.

  Jätkä

  Parhaiten Kevät – Kesä – Syys – ja talvimyrskyjä kestää puusto, jota on taimikosta lähtien kasvatettu ohjeiden mukaisissa tiheyksissä.

  Metsänhoito on aloitettava siemenestä.

  r.ritva

  Eilen tarkemmin alueita.Kauhistus on tuo”metsien monimuotoisuuden”lisäys.

  Joitakin motot korjalleet.Vielä hommaa riittää.Näitä pienimpiä ja hajanaisia on hankalampi poimia.

  Toissa talvinen harvennushakkuu alue silvottuna.

  Suojelu-alueet suttua täynnä.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)