Keskustelut Metsänomistus Kiistely pedoista

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 97)
 • Kiistely pedoista

  Susikeskustelu on kiihkeimmillään vaikka niiden lukumäärä on puolittunut vuoden 2005 (?) lukemista. Mutta mutta, alkaa vaikuttaa siltä, että on tapahtunut lähentymistä näkökannoissa. Se on hyvä.
  Olen omana kantana asiaan kertonut montakin kertaa etä petojen ihmispelkoa on pidettävä yllä ampumalla ihmisasuntojen läheisyydessä liikkuvat sudet.
  Kuitenkin saloilla elelevät on jätettävä rauhaan. Salametsästys on saatava loppumaan. Porojen parissa elantonsa hankkiville on korvattava petovahingot. Saavathan maajussitkin taloudellista tukea hyvinkin merkittävässä määrin, miksi ei sitten porotalous.

  Niin tuosta näkökantojen lähenemisestä, samalla kannalla mun kanssa näyttävät olevan Suorittava ja Taneli; ja on muitakin.

  Kuten olen jo aikaisemmin sanonut, olen sitä mieltä että maamme olosuhteissa 500-700 suden määrä ei ole liikaa, suhteutettuna sorkkaeläinten määrään.

 • jees h-valta

  Leevin linjoilla paitsi että määrän saa nostaa tuhanteenkin yksilöön hyvin.

  Puun takaa

  On hyvä, että näkökannat ovat lähentyneet. Tosin sillä, mitä mieltä me täällä ollaan, ei ole asian kannalta suurtakaan merkitystä.
  Tärkeintä on, että valtiovalta on nyt herännyt asialle, ja ottaa paremmin huomioon petopäätöksissään myös maaseudun asukkaat.
  Perhon miesten luvattomalla susijahdilla oli tässä merkitys.
  Oma vaikutuksensa oli myös suomalaisten yhteydenotoilla EU:n ihmisoikeustyöryhmään. Jos valtiovalta ei olisi reagoinut, asia olisi siirtynyt EU:n ihmisoikeustuomioistuimen käsiteltäväksi.

  jees h-valta

  Nuo nk. myönnytykset ovat aivan tyhjänpäiväisiä ja eivät tule toteutumaan varmaan juuri ollenkaan. Nyt on kuitenkin tilanne edelleen se ettei niitä edelleenkään tavattaessa ammuta.
  Lumet häviää ja sudet saa lisääntymisrauhan ja niin pitää ollakkin.

  Puun takaa

  Onhan poliisi lisäksi antanut lopetusmääräyksiä 1-2 pihasuden viikkovauhtia.

  Aukusti

  Kyllä poromiehetkin saavat tukea vaikka tuotantokustannukset ovat minimaaliset maataousyrittäjien kustannuksiin. Vapaa laidunnusoikeus yksityistenkin mailla, ei tarvita eläinsuojia jne.

  Eikä poronomistajan tarvitse korvata liikennevahingoista ajoneuvon omistajalle ja valtio maksaa poron hinnan omistajalle.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Varsinais-suomen ja satakunnan susireviireillä pantasusien paikannustiedot kertovat, että alle 100 metrin päässä asuinrakennuksista saadaan pahimmillaankin 0,3% kaikista päiväpaikannuksista (todellisuudessa nuo rakennukset sijaitsevat ravintoketjun huippupedon, joka on kaiken muun lisäksi key predator ja joka on niin sopeutunut tänne omille mailleen että kuljettaa jopa asuntonsa mukanaan {toisin kuin sitä uhkaava lähes karvaton trooppinen päiväeläin, joka on eksynyt kauas ydinhabitaatistaan, joka on palmun alla, ja joka on kaiken muun pahan lisäksi kaikkien aikojen haitallisin vieraslaji täällä}, reviirillä). Syrjäisemmillä seuduilla sadasosa tuosta luvusta. Kun lauman annetaan olla rauhassa, niin 5-vuotiaan alfauroksen johtama lauma tappaa koiran (joka on itseasiassa veltto ja degeneroitunut sekundasusi ja näinollen karsittava) keskimäärin joka toinen vuosi.

  Hirvikanta tosin laskee ekologisesti ja puuntuotannollisesti kestävälle alle1/1000ha tasolle.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Lainaan tähän Hesarin yleisönosastolta erään lääkärin tekstiä: ”Ministeriö suunnittelee Varsinais-Suomeen lisää sudenkaatolupia. Salametsästäjien toive toteutuu. Ensin susilauma rikotaan laittomasti ampumalla lauman johtavat yksilöt. Tämä johtaa lauman hajoamiseen ja vaeltaviin yksilöihin, jotka eivät pysty yksin saalistamaan hirveä ja etsivät ruokaa jopa asutusten läheltä. Sitten yksilöt tapetaan laillisesti toinen toisensa jälkeen.
  Varsin monen kaatoluvan saaneen hukan kerrotaan olleen vahingoittunut. Joulurauhaakaan susi ei saanut, vaan Vieremällä ammuttiin hukka joulupäivänä: 45 metsästäjää keskeytti joulunvieton susijahdin vuoksi.
  Susihysteria on vallannut Suomen. Uljas susi on ahtaalla ja vaarassa hävitä maastamme. Henkinen lamamme on SYVÄ.”

  Salakaatajat ovat tämän hysterian takana. Heidät pitää saada aisoihin. Nämä mätäpaiseet ovat kaiken pahan alku ja juuri.

  6 m3 6 m3

  Ketähän tuo peto asia oikeasti kivestää kaikkein pahiten???
  Kun ei ole petoja luonnossa nähnyt niin eihän niitä edes voi olla riittävästi,,,,

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Uskon että vanha sanonta : ”joukossa tyhmyys tiivistyy” pitää paikkansa myös susista puhuttaessa.
  40-50 suden lauma keksii varmasti monenlaista piristystä arjen harmauteen.

  6 m3 6 m3

  Hupskeikkaa. Taisit AJ laittaa Lapinlisää? Oiskohan kotoiset laumamme keskimäärin 4-8 yksilöä?
  Tuolla esittämälläsi laumakoolla vahingot tulisivat monikertaisiksi.
  Ja että mistäkö tuo tietoni. Maat ja mannut jotka omistan, sijaitsevat Kainuun susirikkaimman alueen keskellä.

  Tiedot on saatu kyläkaupan kahviossa istuskellessa ja haastellessa pedoista ja hirvistä niitten kanssa jotka alueella vakituisesti asuvat. Hoitavat ja hyödyntävät metsiään, sekä metsästävät ja pitävät koirakokeitaan.
  Virhemaginaali korkeintaan 10% luokkaa.

  Tuolla samalla alueella elimme karhun kanssa sopuisaa yhteiseloa.
  Karhu asusteli 300 metrin säteellä kolmen talon rykelmästä. Makuuksia ja paskoja löytyi useita. Pihlajanmajojen aikaan syksyllä herkutteli niillä.
  Ensilumen aikaan palstaltani löytyi kolmen eri suden jäljet.
  Yksi ahmakin oli jolkotellut jäniksen jäljessä palstani läpi.

  Minua pedot eivät ole haitanneet, mutta tunnen empatiaa niitä reilua kymmentä koiranomistajaa kohtaan joitten koirat sudensuuhun on joutuneet viimeisen vuoden aikana.
  Niistäkin koirista suurin osa oli erikoistunut holtittoman sorkkaeläin laidunnuksen vastaiseen toimintaan.

  Ja tuon Leevin ajatus mallin mukaan tuolta alueelta olisi ammuttava kymmenkunta sutta, jotka vaeltelevat asuinkenttien ympärillä.
  Ja muutenkin jos Leevin johtoajatusta miettii, niin silloin Suomen susikanta voisi olla korkeintaan 50 yksilöä.
  Täällä ei nimittäin ole sellaisia selkosia kuin hänen hehkuttamassaan Kanadassa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 97)