Keskustelut Metsänomistus kilometrikorvaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)
 • kilometrikorvaukset

  Miksi kansanedustajilla on suuremmat km korvaukset kuin metsänomistajilla vaikka kyse ei ole edes elinkeinotoiminnasta?

  Hoskonen laskuttanut valtiota 42740e ja kilometrit 107516 . 42740/107516=0,398centtiä/km .

 • arto arto

  Mönkijä 1.21e Halvempi kuin auto ja mukavampi.

  Nostokoukku

  Aika harvassa työssä työpaikan ja asunnon välisistä matkoista saa kilometrikorvaukset. Metsätalous ei ole poikkeus. Mutta toteutuneet kuluthan saa vähentää. Itselläni oli aikoinaan määritelty työpaikaksi työnantajan toimisto. Sinne kuljin omillani. Sensijaan metsäpäiviltä kilometrikorvaukset maksettiin. Se olikin parasta tienastia, ylivoimaisesti.

  Visakallo Visakallo

  Metsänomistaja saa korkeimman oikeuden päätöksellä vähentää ilman omavastuuta myös asunnon ja metsän väliset matkat joko todellisten kulujen tai tuon 0,30 eur/km verran. Maatalouspuolella vähennys on 0,46 eur/km.

  Visakallo Visakallo

  Jopa näistä em. matkoista palstan kevytnimimerkit ovat saaneet irvailun aiheen, vaikka meikäläisellä ko. ajoja on ollut vain n. 20 000 km vuodessa. Tämä vain kertoo, etteivät itse ole kovin vahvasti missään käytännön elämässä mukana.

  KeMeRat

  Lähinnä irvailisin siitä, että ”metsätaloudesta elävä” ei ihan heti tunnista kilometrikorvauksen ja verovähennyksen eroa. Nää tuplapostaukset eivät oikein saa asiaa feidattua.

  Jätkä

  pjjk:”Hoskonen laskuttanut valtiota 42740e ja kilometrit 107516 . 42740/107516=0,398centtiä/km .”

  Noinn pienen korvauksen takia ei juuri kannata vaivautua. Eikä ainakaan käynnistää autoa, jos sen kustannukset on maksettava ITE!

  Minua ei ainakaan yhtään harmittaisi, vaikka jollekulle maksettaisiin tuollaista korvausta m kunhan hän ajaa ne kilometrit.

  Metsäalalla maksetaan Km – korvaukset kodin ja työpaikan väliltä, samoin rakennustöissä on maksettu kodin ja työpaikan välisestä matkasta.  Lisäksi vielä ns. istumaraha.

  Panu Panu

  Tietyt tulot metsästä menevät maatalouden tuloksi, esim. tuulivoimalan vuokra. Kun käyn metsässä tarkistamassa voimalan rakentamisen editymistä ja sitä kuinka paljon sen takia on laitettu metsää sileäksi niin ehkäpä nämä ajot menevät sitten maatalouden km-vähennyksiksi.

  Visakallo Visakallo

  KeMeRat taitaa kuitenkin olla täällä se, jolla niitä ymmärtämisvaikeuksia tahtoo olla vähän asiassa kuin asiassa.

  Panu Panu

  Itselläni on jäänyt metsätalouden ajot yleensä noin 10 000 kilometriin vuodessa. Siinäkin kyllä tuntuu, että saa ajaa niin perskeleesti.

  Jätkä

  Verovähennyksillä / palautuksilla on tähän asti vaurastunut vain Joo-vaan, nyt näyttää tiliä tekevän sillä keinolla jo joku muukin.

  Siitäpä Suomen kansantalous nousuun: Ajetaan niin Perhanasti ajoja, jotka voi kirjata metsätalouden ”piikkiin” – ja verottaja maksaa niistä huimat korvaukset.

  Kun vielä veroprosentti on mahdollisimman korkea, tulee verottajan ”anti” maksimisuuruisena käteen.

  Toisaalta, jos auton ja vieläpä polttoaineet on ostanut Kemera-tuella, niin onko varsin kyseenalaista kuluja sitten lisäksi kirjata vähennyksiin????

  KYSYN VAAN.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)