Keskustelut Luonto Kirjanpainajat

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)
 • Kirjanpainajat

  Merkitty: 

  Lähitienoolla asuva kaverini kertoi, että oli joutunut kaatamaan kasvatuskuusikostaan 150 kirjanpainajan vikuuttamaa kuusta, sekä kuitu- että tukkikokoisia.  (ei saanut minkään yhtiön motoa, joten kaatoi ne itse ja kuljetti pois metsätraktorillaan)  Mitään selkeää syytä ei ollut sille, miksi tuho näin tapahtui.  Ajelin siellä päin teitä enkä nähnyt kuusikoissa mitään erikoista.

  Paikalla oli käynyt metsäyhtiön edustaja, jonka mukaan Jyväskylän tienoilla on havaittu tänä kesänä ainakin 4 kirjanpainajien vikuuttamaa metsää.  Huolestuttaa.

   

 • mehtäukko

  Jos mehtäukon hollille sattuu ko. kuusiporien pesäke, kuorimarautaan en taatusti koske. Ötökät saavat reppuruiskulla ikimuistettavan lihotuslääkityksen, jossa ei armoa anneta.

  Visakallo Visakallo

  Alkaa hyvin vahvasti tuntua siltä, ettei nykyisessä metsien suojelussa ole enää lainkaan järkeä. Puoli miljoonaa mottia hyvää puuta tuosta vain toukkien ruoaksi. No, aikansa kutakin. Niin kauanhan sitä Suomessa kukkoillaan kun uutta velkaa saa. Talouspolitiikka kiristyy maailmalla nyt kovaa vauhtia, korot nousee, ja Suomi-neidolla on taas housut kintuissa.

  suorittava porras suorittava porras

  Ei ole hölmöydellä mitään määrää! Tuokin alue määritellään pian päästölähteeksi ja määrätään vastaava alue aktiivisen metsätalouden puolelta kompensaationa käyttökieltoon .

  Puuki

  Kuusten viljely on lopetettu Keski-Euroopassa (esim. Saksassa) ötökkätuhojen yleisyyden takia.     Miten lie meillä paras toimia.

  Suomessa taimien istutus on vähentynyt huomattavasti verrattuna Ruotsiin vaikka kuusia kasvatetaankin täällä pakostakin liian suurella alueella eli myös kuivilla-/kuivahkoilla kasvupaikoilla.     Kesäkausien kuivuus ja lämpeneminen lisää varsinkin kuusikoiden hyönteistuhoja.   Silti kuusten kasvu ei ole ainakaan toistaiseksi  heikentynyt E-Suomessa.     Ehkä ku-istutusten väheneminen on osin uuden metsälain ”ansiotakin” . Uudistusvelvoite on höllentynyt.       Saattaa olla  hyvä asiakin sekametsärakenteen aikaansaamiseksi metsiin.   Jk:n lisääminen vaikuttaisi toiseen suuntaan.

  Metsuri motokuski

  Samahan mitä noille natura metsille tehdään. Joka tapauksessa ne ovat metsänhoidon ulkopuolella. Hyvä että myrsky iski natura-alueelle jos se nyt johonkin piti iskeä.

  Metät kunnossa!

  Totesin jo viime vuonna, että kuuset on omalta osalta istutettu. Toki esim. yhden harvennuksen taktiikalla ehkä vielä voi onnistua, mutta epäilen….Raivaus menee jo niin, että jos kuusen ja männyn osalta pitää valita aina kaatuu kuusi.

  Timppa

  Lehtomaisilla kankailla ja heinettyvillä mailla kuusi on edelleen käytännössä ainoa vaihtoehto.  Ollaan jo yli 10 vuotta harjoitettu mänty-kuusisekametsän kasvatusta.  Siis mänty siemenestä ja kuusi taimesta.

  Ensi keväänä aletaan kokeilla istuttamista puolet kumpaakin.

  jees h-valta

  Metät kunnossa on tehnyt oikeansuuntaisen arvovalinnan. Sitä olen itse harrastanut jo koko 2000-luvun. Nytkin menee kuusikkoa nurin alkavana vuonna mutta raudus istutetaan tilalle.

  Visakallo Visakallo

  Nyt sitten Jessen pitää saada mailleen vuosittainen tehostettu hirvenmetsästys aikaiseksi. Meilläpäin homma toimii kyllä hyvin, mutta niin tulee myös hirviäkin lisääntyneiden koivikoiden myötä koko ajan lisää. Voisit Jesse käydä joskus vilkaisemassa, miten täälläpäin on lisätty koivun kasvatusta suurten toimijoiden ja myös meidän yksityisten metsänomistajien toimesta. – Sanotaanko näin, että täällä ei olla näperrelty!

  jees h-valta

  Visa, en tiedä onko näpertelyä kun joka vuosi on lehtipuuta maahan tällätty vuodesta 2000 alkaen. Haapa vain välillä vaihtui raudukseksi syystä että MG lopetti hybridihaavan taimien toimitukset. En sitten enää viitsinyt lähteä korvaavia toimitusreittejä avaamaan joten siirryin koivuun. Ensimmäinen rauduskoivikkokin lähestyy ensiharvennusta hyvää vauhtia. Pieni kevyt raivaus vielä ennen. Hirvien kanssa pärjätään ja ei pärjätä. Mutta esim. tänä talvena koivut saivat olla rauhassa ja haku oli näköjään pelkästään männystä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)