Keskustelut Tekniikka Klapikone…?

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
 • Klapikone…?

  Onko kansalla kokemuksia seuraavista:

  Olisi suunnitteilla hankkia klapikone omaan ja pienissä määrin myyntiin. Vaihtoehtoina:

  – Japa 305
  – Palax Active
  – Hakki OH27

  Hinta on lähes sama kaikissa, Hakissa sirkkeli katkaisu, muissa laippa, Active halkaisee vain kahtia (ilman lisävarusteita) ja siinä myös pienin tunkki 4T.

  Kokemuksia/suosituksia??

 • Korpituvan Taneli

  Tuo 4T tunkki tuntuu kevyeltä, sellainenhan on jo näissä parinsadan euron halpahalli halkojissakin.
  Riittää tietysti jos on sievää puutä maks 15 cm. Tahtoo vain olla niin että polttopuuhun menevät ne visaisimmat ja joskus hyvinkin suuret köriläät.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  abietis

  Jos aikoo omaan tarpeeseen tehdä paras on giljotiinikatkaisu.
  Sirkkelipeli on hidas ja hankala jos rankaa joutuu joka katkaisulla hetkuttamaan.
  Helpoin on hihnasyöttö ja ketjukatkaisu.
  Ketjua sitten teroitellaan ja öljytään. Sirkkelin kovapalaterää ei tavitse teroitella vuosiin.
  Kos kotilieden tai annan valokuvaaja käy tiheään kuvaamassa lehteen.
  Ehdottomasti sirkkelikatkaisu.
  Eikä kaikki osta giljotiinipuita em syystä jos innostut.
  Uuden koneen hinnalla saa mottinetin hinnoilla 100 pm3 halkoja.
  Toisaalta rahaa menee kuntosalilla tai baarissa.

  Pikkuhakilla on pidetty useampi talous polttopuissa.
  Edellä perustelut.
  Tuore koivukuitu on hankalaa sirkkelillä, raskasta.
  En muista tonneja mutta tuore puu kyllä halkeaa ja ylivuotista koivukuitua pilkottiin. Ei siitäkään katkeria muistoja jäänyt.

  Kuitupuunkasvattaja

  Abietis laittoi hyvän:
  Jos Annan tai Kotilieden toimittaja käy yhtä mittaa kuvaamassa…

  Olen kyllä myös giljotiinin kannattaja. Giljotiiniporukan pitäisi lyödä rumpua, että puu kuivuu nopeammin, kun katkaisee giljotiinilla. Polttopuunkäyttäjille on etu, että puu syttyy helposti ja palaa mukavasti.

  Puunpolttajien kannattaa aina pohtia, että kumpiko oikeasti palaa: Kiinteä puu vai kaasuuntunut puu. Kun pinta-alaa on paljon, puu kaasuuntuu tehokkaammin ja palaminen on parempaa.

  Polttopuukauppaa kyllä käydään paljon ulkonäköperusteilla ja varmasti tunne ratkaisee ostohetkellä paljon. Elikkä klapikauppiaan kannattaa aina panostaa mielikuviin ja ulkonäköön. Niillä saa hintaa lisää.

  Eikös se tosijuttu ollut klapikaupasta niinkin, että myyjä, joka myi punnittua tavaraa ja hinta perustui polttoarvoon, ei menestynyt. Elikkä nätit klapit käyvät kaupaksi ja kansa ei ymmärrä maksaa laatutavarasta.

  Korpituvan Taneli

  On vain vähän kokemusta giljotiinivehkeistä, mutta olen saanut käsityksen että kaikenlaista tikkua ja roskaa tulee paljon. Ei tietenkään haittaa jos on hakelämmitys itsellä, niin sinne voi panna.

  Gilgotiinilla tehty klapi varmaan kuivaa hyvin ja syttyy hyvin. Myynti voi olla vaikeaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  topintam

  Itsekkin 7 klapinmäskääjän omistajana voin suositella giljotiinia,,mielellään kotimainen merkki niissä laaturautaa,, halvat voi olla peltisiä niistä ei tosin kokemuksia.

  Oma Nokka pk 200 , 2500 m3 klapikasta tehty ilman isompaa remonttia,,kuljettimen hihna, laakerit, ja kettinkiä liitetty pari kertaa. Siis koneen käyttökuluihin huimat 100e 15 vuoden aikana, ja onkai sitä rääkätty.

  Jos vielä sattuu olemaan 100hv traktori 1000 ulosotolla homma toimii tyhjäkäynnillä kun ei ihan reijään täydeltä puske puuta. 2-3 litralla rallatelee tunnin,

  Toista se on kun ruvetaan ketjuvetoisella tekemään käyttökulut ainakin 4 kertaiset ja hankintakulut myös isommat,,syöhän se tosin isompaa puuta.

  Onhan sitä tehoa ketjukoneissakin kun syöttää tukkikokoa 1×42 greenspeedillä paukuteltiin eilenkin,, 3 päivään sahattiin rekkalasti ja hetkellisesti tunnissa saatu 15m3 valmista halkoa ulos,,sehän on melko haipakkaa jos 1m3 säkin täyttää 4min, voisi vaihtajakin olla täystyöllistetty.

  Vastapainoksi 3 päivää meni laakeriremontissa, öljyt tuli ulos koneesta halkaisuterää hitsattu vähän väliä ja laippa ajetiin solmuun ja terä poikki naulaan. Silloin niitä puita ei tullut ihan ovista ja ikkunoista.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)