Keskustelut Tekniikka Klapikoneen laipan ”vapina”?

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
 • Klapikoneen laipan ”vapina”?

  Klapikoneeni laippa vapisee ja mitä alempana laippa on sitä suurempaa vapina on. Onko kenelläkään tietoa mikä tämän vapinan aiheuttaja voisi olla? En ole koittanut vaihtaa laippaa vielä. Rikkookohan tuo uusi”ominaisuus” koneesta jotain? Kiitos asiallisista vastauksista.

 • kisälli

  Minulla oli pilkemasterissa sama ongelma. Ei auttanut laipan eikä ketjun vaihto. Pienellä puulla toimi jotenkuten, mutta isommalla alkoi vapisemaan. Lopulta hajosi sakarakytkin polttomoottorin ja hytikkapumpun välistä. Pumppu oli täysin jumissa ja puolillaan metallilastua. Uusi pumppu kyllä löytyi, mutta suodatinta joutuu odottelemaan ensi viikkoon. Sitten näkee johtuiko vapinat hajoamassa olevasta pumpusta vai löytyykö siihen joku muu selitys. Harmittaa kun olisi tuota pilkottavaa tavaraa aivan tarpeeksi ja kelitkin olisi mitä parhaat. Niinhän se kyllä on, että koneet hajoaa yleensä silloin kun niitä eniten tarvitsisi..

  Itäsuomen Antti

  Tuntuis jotta vastaus kysymykseen löytyy ku heiluttelee sitä laippaa ja katselee mistä klappia sattuu löytymään.

  Onko se klappi siinä vetorattaan akselissa eli pumpussa vai kertyykö sitä klappia niihin liitoksiin missä laippa on kiinni. Se akseli heloituksine ja laakereineen vetorattaalla joutuu aika kovalle rasitukselle erikseen kun tylsää ketjua kammetaan tiukkaan koivuntyveen.

  Tarkemmin ei oo tarvinnu noitten anatomiaan perehtyä, mutta jostain tuolta suunnalta sen ongelman luulis löytyvän.

  Jiivee

  Laippa ei vapise sahattaessa puuta, mutta kun tekee sahausliikkeen ilman puuta niin johan vapisee (ala-asennossa melkein 1 cm arviolta ja ylhäällä vähemmän). Kaikki kiinnitykset ovat kiinni, eikä klappia tunnu missään. Laippa on hiukan vinossa, kun sitä oikein tarkkaan katsoo.. Laipan vaihtoa koitan ensiviikolla, tänään en kauppaan kerennyt, kun oli niin hyvä sää tehdä niitä klapeja.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)