Keskustelut Tekniikka Koeajo – Ponsse Beaver

 • Tämä aihe sisältää 50 vastausta, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten AvatarPuuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 50)
 • Koeajo – Ponsse Beaver

  Merkitty: 

  Tulipahan testattua omakohtaisesti miltä hakkuukoneen ajo tuntuu..

   

   

 • Uusmetsäläinen

  Saa kai sitä katsoa heikosti tehtyjä videoitakin ihan uteliaisuudesta, miten aikamiehet leikkivät hienoilla metsäkoneilla. Täytyy yrittää laajentaa omaa maailmankuvaansa vielä vanhoilla päivillä.

  Jos ei kestä minkäänlaista kritiikkiä, niin sitten kannattaa olla lukematta arvosteluja. Ainakaan niihin ei kannata vastata.

  Apli

  Juu hyvä video, siitä se lähtee…

  Jätkä

  Jos ei kestä minkäänlaista kritiikkiä, niin sitten kannattaa olla lukematta arvosteluja. Ainakaan niihin ei kannata vastata.

  Oliko se kritiikkiä? Minusta se oli itkuvirttä.

  Metsaman

  Kaikkia ei voi aina miellyttää eikä edes joka kerta..

  Jätkä

  Tuo moton kokeilu oli minusta ihan kiva juttu, kuten ne muutkin seikkailut, mitä olen päässyt näkemään.

  Jos pipo kiristää, se pitää ottaa pois, vaikka se olisi Ponssen pipo.

  Tuollainen Ponssen hakkuukone olisi kiva peli, vaikka en usko, että minä saisin sellaisella niitä puumääriä, mitä nykykuskit joutuvat tekemään. Siksi on ehkä hyväkin, että en pysty sellaista ostamaan.

  Eipä täällä palstalla taida olla kuin yksi, jota video ei miellyttäny, vaan jopa nostatti raivon. Tuollaiset ovat jopa niitä ”tieraivon” näyttäjiä.

  Jahnukainen

  Hatunnosto molemmille videossa esiintyville herroille.Tuskin kovinkaan moni kuvaisi ja jakaisi filmin kaikkien katsottavaksi/arvosteltavaksi,kun testaa ja opastaa tuolla kokemuksella moton ajamista.On kuningaslaji tuo motolla harvennuksen teko,siihen ei joka poika pysty

  harrastelija harrastelija

  Tykkäsin videosta, siinä oli myös sitä tuttua savolaisuutta, jota aikoinaan Kuopiossa ja Suonenjoella sain seurata 🙂 Ponssella on elrktroniikka viety varsin pitkälle. Oliko niin, että jos kuskin pukilta nousi, niin kone löi jarrut päälle? Monenlaiset varoitukset välähtelivät ja suuremmassa viassa kone tilttasi kokonaan suurempien vahingoden estämiseksi?

  Itsellä on toiveena ollut, että kun pokasahalla on metsätyöt aloittanut, niin saisi motolla – vaikka vähän pienemmälläkin – savotoinnin lopettaa?

  Puuki

  Ihan hyvä video oli. Vähän  epäselväksi jäi , mitä siinä remontissa piti tehdä, kun kesti (kai) 3 h.    Vai menikö jäähdytinnesteen lisäämiseen se aika ?

  Jonkinlainen remontointitaito pitää varmaan olla itselläkin, jos vanhan moton hankkii . Saattaa muuten ylläpito tulla turhan kalliiksi.

  Tavallisen traktorin peräänkin on olemassa monenlaisia monitoimikoneita/prosessoreita. Yksi melko toimivalta vaikuttava (ainakin karsintanopeuden osalta) on ruotsalainen Hypro. Olikohan niistä jokin malli varustettu myös kaatopäällä (?).

   

  Tolopainen

  Tuollaisella työteholla harrastushakkuut tekee moottorisahallakin ja jälkeä syntyy helpommalla äheltämisellä. Jos kone maksaa35k €, jotta se on jokapäivä ajokunnossaa vuodessa menee tuhansia euroja. Kone syö ainakin hehtaarin päätehakkuutulot vuodessa. Tuolla nopeudella ei saa hakattua edes sitä määrää puuta, että saisi koneen polttoaineet maksettua.

  Jätkä

  On siinä kanssa arvostelijoita. Kun elämänsä ensimmäisen kerran moton puikkoihin istuu, niin ei kai maailman toiseksi tolloinkaan alkaisi räknätä työn tuottavuutta. Monella meidän lukion käyneillä oppilailla on mennyt ensimmäisenä M-sahalla hakkuupäivänä koko päivä kolmen pienen tukkipuun teossa. Kuitenkin on jo sahan käynnistäminen ja kiekkojen sahaus vetävällä ja työntävällä terällä on harjoiteltu harjoituskentällä. Samoin siellä on jo sahattu mm. jakkara.

  Sekin olisi ihan hyvä, jos ihan ekakertalainen onnistuisi tekemään yhden puun päivässä ja siirtelemään konetta. On ihan eri asia, kun ensin on tuntikausia harjoiteltu simulaattorilla ja sitten mennään saman valmistajan samanlaiseen koneeseen.

  Koneen ”särkyminen ja korjaaminen”  oli luultavasti pelkkää huollon puutetta, taikka sitten koneessa on pieni vuoto. Helposti siinä kolme tuntia menee, kun lähdetään autolla hakemaan pakkasnestettä kymmenien kilometrien päästä ja nautiskellaan pitkä lounas samalla reissulla Lounasravintolassa..

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 50)