Keskustelut Tekniikka Koeajo – Ponsse Beaver

 • Tämä aihe sisältää 50 vastausta, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten AvatarPuuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)
 • Koeajo – Ponsse Beaver

  Merkitty: 

  Tulipahan testattua omakohtaisesti miltä hakkuukoneen ajo tuntuu..

   

   

 • Jätkä

  Muista, että moittija on vain helvetin kateellinen, kun ei itse pysty yhtään mihinkään.

  Jatka vain valitsemallasi linjalla. Mielenkiinnolla olen niitä pätkiä katsellut ja kuunnellut. Kiitos niistä.

  Metsaman

  Kiitoksia… en minä näitä vakavasti ota kun vaan harrastus koko kuvaustouhu..

  Jahnukainen

  Paras pätkä mielestäni oli lottonumeroiden arvonta jossa kumarruttiin vieremään päin ja hoettiin ponsse mantraa.Tuli mieleen ,että noinko ne urakoitsijat tekee pankin rukoushuoneessa,saadakseen sen uuden ponssen.

  harrastelija harrastelija
  Burl

  Hauska video ja erityisesti savolaisisäntien verbaalinen kommunikaatio. Hölmöjä taas vedätettiin: kun puiden varjoja ja niiden siirtymää katsoo, niin ei keskeytyksiin ihan kolmea tuntia tainut mennä.

  Puuki

  Huutokauppa sivuilla näkyi olevan sopivia isäntälinjan koneita myynnissä. Ajokoneeksi 8-pyöräinen  Minibrunet (-85) ja harvesteriksi Nokka (-96)  6-pyöräisenä.  Hinnat oli jotain 12 k€ ja 15 k€. Niistä värkkäämällä saisi varmaan hyvän harrasteketjun metsissä pyöriteltäviksi.

   

  Metsuri motokuski

  Ilman muuta . Ei kun ostamaan. Onhan nykyään urakointihinnat niin suuret että kannataahan tuollaiset hankkia. Jos vielä rakastaa vanhojen koneiden rassaamista työn ohessa niin ihan sopivat hankinnat tuossa. Itse en kuuna päivänä sortuisi noihin pas…..hin.

  Tuossa videossakin on beaverissa näyttäisi olevan vanha 60 koura jolla ei tahdo saada tehtyä nykyisen vaatimuksen täyttävää tukkia aikaiseksi. Katkontaikkuna on niin suuri että normi 4 cm ikkunaan katkontaa ei tahdo saada mitenkään. Meneehän tuo vielä kuitupuun hakkuussa kunhan mittaus on tehdasmitalla.

  Muistan kun hakkasin aikoinani Storalla tuollaisella motolla niin se oli reilun puolen päivän urakka että sai 30 pölkyn otannan menenmään läpi. Silloin piti tehdä kerran kuussa tehtaalle 30 pölkyn otannan joka piti olla hyväksytyissä rajoissa. Nykyään tehdään otanta joka leimikosta ja jos tuolla kouralla olisi pitänyt nykyään töitä tehdä niin eihän siitä mitään olisi tullut. Energiapuuleimikossa ja kuituleimikossa tuolla vielä jotain tekee.

  Jätkä

  Jos urakointiin haluaa ryhtyä, niin siinä vaiheessa, kun tarjouskilpailua laitetaan vireille, on firmalla esittää kone- ja laitevaatimukset kaikilta osin. Voi olla, että koneketjun koneet on nimetty hyvin tarkkaan jne, samoin voi poltto- ja voiteluaineet olla määrätty.

  Ei niissä mennä vanhoilla ritsoilla räpiköimään summassa. Energiapuusavotat ja hankintasavotat ovat eri juttu, mutta tukin pituusmittaus alkaa olla tosiaan niin suurta tarkkuutta vaativa, että vanhat laitteet eivät pysty siihen.

  Moton kouran voi toki uusia vanhaankin koneeseen, jos nappulaa riittää. Ne ovat tiettävästi kokolailla kalliita uushankkia.

  kuusessa ollaan

  MM kirjoitti asiat juuri niin kuin ne on. Vanhat motot soveltuvat korkeintaan ensiharvennusten tekoon. Ja vanhojen koneiden päivittämi en moderneiksi maksaa rutkasti. Uus hakkuupää on 15-30 teuroa, lisäksi usein menee tietotekniikkakin uusiksi ja se maksaa kanssa.

  Raivaaja

  Mulla on harrastemotona Sampo 1066 jossa hakkuupäänä waratah 450. Tekee kyllä tarkkaa työtä mittojen suhteen. Omia metsiä hakkailen eikä moton hankkimisessa mitään järkeä taloudellisesti mutta kaikkea ei tarvitse mitata rahassa. Viitisen vuotta omistanut ilman remonttihuolia. Ainoa ongelma ollut  moton tietokoneen telematiikkakortin hapettuminen koska moto käyttämättömänä suuren osan vuotta. Pari kertaa joutunut tuon kortin uusimaan, hinta n.300€. Ostin viime syksynä sopivat kaapelit joilla voi verkkovirran kautta ylläpitää virtaa tuolle tietokoneelle joten otan aina sen  irti motosta kun pitempi tauko tiedossa. Kuulemma kun tietokoneessa pitää virtaa yllä niin se estäisi hapettumista. Aika näyttää onko näin.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)