Keskustelut Metsänhoito Koivikon harvennus – milloin seuraavan kerran?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Koivikon harvennus – milloin seuraavan kerran?

  Koivun PPA 8 / runkoluku noin 1000 kpl / pituus 14 m ja läpimitta 12 cm. Tilavuutta nyt vain noin 55 m3/ha. Milloin koivikko pitäisi harventaa ja mihin tiheyteen, kun lähtötilanne on noin harva ensiharvennuksen kannalta.

   

 • MaalaisSeppo

  Oletkohan mitannut väärin? Jos runkoluku on 1000/ha, läpimitta 12 cm ja pituus 14 m, pitäisi tilavuus olla 100 m3/ha. PPA pitäisi olla silloin 15.

  aarnio

  Pohjapinta-ala on oikein. Runkoluku on tullut johdannaisesti, ei varmaan pidä paikkaansa. Yhden taulukon mukaan runkoluku asettuisi 850 rulu tietämille. Koivun tilavuushan olisi noilla tiedoilla noin 70 litraa.

   

  pihkatappi pihkatappi

  12 cm vahvuinen koivu ei ole kuin 70 litraa. 14 – 15 cm rinnankorkeus vahvuudessa yleensä puu 100 litraa. Harvennus laadun mukaan, jos ei tukkilaatua ole, ei harvennusta ollenkaan. Hies ja rauduskoivun kasvatuksessa lisäksi se ero, että Raudus tarvii tilaa enempi tai kasvu taantuu, eikä myöhästynyt harvennus paljon auta ja tukkiaihiot jää juromaan. Suoraa en osaa vastata, laittaisin rauduskoivut kohtapuoliin vähintään 4 metrin etäisyydelle toisistaan. Omassa tein vasta kun valtapuut olivat 15 cm rinnankorkeudelta, saattoi olla myöhässä.

  Visakallo Visakallo

  Koivikon harvennus on helppoa. Joka harvennuskerralla joka toinen puu pois!

  mehtäukko

  Ajankohta on, että n. 60%:n vihreä latvusto ei saa alkaa karsiutua. Peli-aikaa siinä on n. 3 vuotta.

  isaskar keturi

  Aikanaan jollain kurssilla metsäopiston opettaja antoi iskemättömän ohjeen: Ensin harvennat niin harvaksi, että vähän hirvittää. Sitten kuuntelet viikon naapurien ihmettelyjä ja haukkuja liian harvasta kasvatusasennosta ja siitä kimpaantuneena harvennat vielä saman verran pois, niin alkaa olla kohdallaan.

  Rukopiikki

  Onpas sielläpäin ikäviä naapureita kun toisten mettiä kyttäävät. Ei niitä täällä oo koskaa kiinnostanu. Nykyäänhän ne naapurit alkaa syrjäseuduilla ollakin jo enemmänki hiljasta porukkaa siellä kirkkomaalla.

  Rane

  ”Onpas sielläpäin ikäviä naapureita kun toisten mettiä kyttäävät. ”

  Sielläpäinhän niitä ikäviä naapureita on kun valtailevat toisten mettiä ja peltoja…

  Puuki

  Harvennus tuossa koivikossa on ajankohtainen sitten, kun PPA on n. 16 .

  aarnio

  Pystytkö arvioimaan/sanomaan, minkä kokoista koivu tuolloin olisi, kun PPA on n. 16?

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)