Keskustelut Metsänhoito Koivikon harvennus – milloin seuraavan kerran?

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Koivikon harvennus – milloin seuraavan kerran?

  Koivun PPA 8 / runkoluku noin 1000 kpl / pituus 14 m ja läpimitta 12 cm. Tilavuutta nyt vain noin 55 m3/ha. Milloin koivikko pitäisi harventaa ja mihin tiheyteen, kun lähtötilanne on noin harva ensiharvennuksen kannalta.

   

 • Kuusiuskova

  Meikäläisellä on 2013 ja 2014 istutettua ra koivikkoa ja tällä hetkellä pituus n 8m, eli ensiharvennus tulossa n 4-5v päästä. Missä pituudessa ootte  yleensä koivikon enskaa tehneet?

  Jätkä

  aarnio:”Pohjapinta-ala on oikein. Runkoluku on tullut johdannaisesti, ei varmaan pidä paikkaansa. Yhden taulukon mukaan runkoluku asettuisi 850 rulu tietämille. Koivun tilavuushan olisi noilla tiedoilla noin 70 litraa.”

  Miten olet pystynyt pohjapinta-alan mittaamaan oikein, mutta et runkolukua?

  Vetäise Aarin ympyräkoealoja (säde 5,64 m) Sattumanvaraisesti sieltä täältä, laske koealojen keskiarvo, niin saat runkoluvun.

  Pohjapinta-ala 8 neliömetriä on aika lähelle sitä, mikä sen pitäisi olla oikein tehdyn harvennuksen jälkeen. Siis ei myyntihakkuuta .

  Älä pähkäile runkojen keskitilavuuden kanssa. Et tarvitse sitä tietoa. Kun pohjapinta-ala alkaa olla 20:n lähellä, on harvennuksen aika.
  <div class=”comment__text js-discussion-text”>

   

  </div>

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)