Keskustelut Puukauppa koivu vanerin kysyntä kovaa

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
 • koivu vanerin kysyntä kovaa

  Merkitty: 

  Eli kotimaista koivuviilua rahdataan Pärnuun ja siellä se valmistetaan vaneriksi. Ja kuten uutisessa todettiin koivuvanerin kysytä on kovaa. Vielähän noita koivikoita on tukkipuuksi kehittymässä, kun tietäisi miten näillä hirvimäärillä koivuja pitäisi kasvattaa, kuusi paljon varmempi valinta.

  Ei taida hintoihin tällainen pikku putiikki vaikuttaa, mutta kai se jossainpäin lisää koivutukin ostoja, missähän tuo viilutus tapahtuu.

 • Jätkä

  Pihkapuu-päätehakkuun tukkien hinta on käytännössä sama pystyssä kuin hankittuna, eli koivustahan tarjottiin sikahyvää hintaa.

  MHY:n tehtävänä on auttaa metsänomistajia puukaupassa, eli sieltä olisi ainakin osoitteita tyvien ostajista saanut.

  A.Jalkanen

  Haka-Wood ostaa laadukasta koivutukkia n. 200 km säteellä Viitasaarelta.

  metsä-masa

  Vanerin valmistus vaatii paljon henkilöitä valmistukseen. Onko Pärnussa  työn tekijän palkkataso niin paljon edullisempi, markkinat lähempänä vai mistä kannattavuus löytyy ?

  Visakallo

  Molempiin kysymyksiin on vastaus kyllä.

  sitolkka

  Ja verotus myös huomattavasti edullisempi. Metsätalouden kannattavuuskin on metsänomistajan kannalta parempi, mutta nyt ei kerrota enään lisää.

  pihkatappi

  Kotimaan ahterit satamissa on niin isoja kihoja, että ne päättää ettei tänne mitään tarkoilla toimitusajoilla tehtäviä järietä tilaustavaroita tekeviä putiikkeja pystytetä.

  Burl

  Jätkä: Myös MHY:tä konsultoitiin, eikä heilläkään ollut tiedossa aktiivisia ostajia alueella.

  sitolkka

  No tuohan nyt ei mikään iso yllätys ole. Mitenhän entiset suojatyöläiset nykyään jakselee. Munkkia varmaan huoltamoiden baareissa menee entiseen malliin.

  torppari

  kenpä tietäis sen… kyllähän koevukii kaappasa tekköö, hinta pienempi ku närreellä wua kasvaahan se noppeemmin.  jonnii verra töekseennii kuatanu koevikoeta mutta ei taho istutus koevikolta erikoestyviä löytyvä.  närreikön keskellä kasvaneissa ei ou harmia ruskotoukkii jälistä

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)