Keskustelut Puukauppa Koivukuidun mutkat

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 75)
 • Koivukuidun mutkat

  Merkitty: 

  Hankintahakkaan nyt luontaista rauduskoivikkoa,jossa lähes jokaisessa on  hirvituhon aiheuttama mutka tyvipölkyn alueella.Mutka vaikeuttaa puun kuoriutumista.Oletteko raakanneet jyrkempiä mutkapuita  pois ?

 • Jätkä

  Ei! Ainoastaan suurimmat mutkat, eli jos vaikkapa kolmonen on lenko niin, että se on keskikohdaltaan puoli metriä sivusa suoran linjasta, niin se penkoys pyritään vähentämään katkonnalla. Varsinaiset mutkat eivät merkittävästi vaikeuta kuoriutumista.

  Rane2
  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kuoritumisen suurin ongelma haarupuiden lisäksi huono karsinta. Oksan kainaloihin jää kuorta. Mutk a sinänsä ei ole niin paha asia kuorinnssa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Haara on sovittu katkaistavaksi korkeintaan kymmenen sentin tynkään. Kuten Taneli sanoo, sinne jää helpostikuorta jopa puulajista riippumatta. Myös ns. pystyoksat ovat kovia kuoren jemmoja.

  Mutkista koivussa on ollut vänkäämisen aihe pinon mittauksessa, kun sen vaatiman ilmamäärän vaikutus on vaikea arvioida. Nyt kun kone mittaa, taikka tavara punnitaan, puumäärästä on jonkinlainen ratkaisu. Pinomitalla oli koivun kohdalla mainittu: Puulajille ominainen luontainen mutkaisuus, tai jotenkin siihen suuntaan.

  Ranen tarjoamat mitta-ja laatuvaatimukset ovat vain SUUNTAA_ANTAVIA, ja ovat eri ostajilla hyvinkin poikkeavia. Niistä on käytetty sanontaa ”Yleiset mitta – ja laatuvaatimukset”.

  Metsähallituksen yleiset laatuvaatimukset ovat olleen aikaisemmin aina vähintään ostajien omien vaatimusten mukaiset, taikka tiukemmat.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Havupuilla pienet kuorijäämät ovat vähämerkityksellisiä, koska kuori liukenee hyvin keittoliemeen. Jos kuorta on paljon se kuitenkin lisää sellun roskaisutta. Isot kuorimäärät ovat tietysti myös keiton kapasiteettikysymys.

  Koivun kuori huomattavasti hankalampi keitossa, erityisesti tuohi pitäisi saada kokonaan pois. Myös tuohen alla oleva kuorikerros on hankalampi lajitella pois kuin havupuiden kuori.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Jos myy tehdasmitalla mutkaista kuitua ne menevät raakiksi nolla hinnalla. Ei muuta haittaa ole.

  eero heikki eero heikki

  Tolopainen asian ydimessä tehdasmittauksen suhteen,joskus oli ohjeet että metrin matkalla max 10 cm oli korkein sallittu.

  Jätkä

  Olette ulkona kuin lumiukko. Koivukuitu saa olla huomattavan mutkaista, koska hieskoivu on mutkaista. Kuusikuidun kohdalla kymmenen sentin lenkous metrillä pudottaa sen havukuituun jne. Mämtykuidun kohdalla se on suunnilleen yhdentekevää, koska se menee aina hakkuriin kuorimon jälkeen, kuten havukuitukin.

  En ole VIELÄ nähnyt kuitupöllejä raakattavan liiallisen lenkouden takia, jos ne on saatu pinoon asti.

  Tollon törinät tulevat suoraan anuksesta, vaippa falskaa1

  jees h-valta

  Kyllähän noit suovenkuroita hieksiä on tullut tehtyä ja mutkaa on todella. Ei ole koskaan edes mutistu. Kyllä läjältä aina on ostettu. Useinhan aiemmin tehtiin nk. käteiskauppa eli pino mitattiin heti ja maksettiin normaalisti kuukauden päästä pinomittauksen tuloksella.

  Tolopainen

  Jätkällä ei ole mitään kokemusta puukaupasta eikä muustakaan metsä työstä. Kuulopuheita höpisee Esson baarista. Muka yrittäjä ja luottomieskin vielä pyähh. Tietenkin kuitupuulla on laatuvaatimukset joista yksi on lenkous jos puu on kiikkutuolin jalas se hylätään eikä siitä mitään makseta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 75)