Keskustelut Puukauppa Koivukuidun mutkat

Esillä 5 vastausta, 71 - 75 (kaikkiaan 75)
 • Koivukuidun mutkat

  Merkitty: 

  Hankintahakkaan nyt luontaista rauduskoivikkoa,jossa lähes jokaisessa on  hirvituhon aiheuttama mutka tyvipölkyn alueella.Mutka vaikeuttaa puun kuoriutumista.Oletteko raakanneet jyrkempiä mutkapuita  pois ?

 • sikari

  Ensiharvennus, 30v, pelto ja istutettu hieskoivikko. Joku ei täsmää.

  pihkatappi pihkatappi

  Metsätalouden verotuksessa voi vähentää klapikoneen, jos klapeja myydään siinämäärin että verottaja sen hyväksyy.

  Jos on omaa kalustoa, kuitupuut tienvarressa käy kaupaksi yli 30 euroa kuutiolta. Saat tehdä 125 mottia verovapaasti ja vähentää kulut, jolloin et maksa välttämättä veroa ollenkaan ja saat liikuntaa ja setelirahaa melkoisen kasan. Alvit on läpikulkuerä, eli niistäkin osa jää metsätalouden ostojen alveihin. Mutta jos klapin teko ja myynti on kivaa, niin sitten alkuperäisen suunnitelman mukaan rahamäärä tietysti kasvaa huomattavasti.

  Visakallo Visakallo

  sikari: ”Ensiharvennus, 30v, pelto ja istutettu hieskoivikko. Joku ei täsmää.”

  Onhan noita minullakin muutama hehtaari entisillä turvepelloilla. Ensiharvennus tehtiin tosin jo 15 vuotiaana, ja nyt 30-vuotiaana alkavat olla tukkikoossa.

  mikkoOm mikkoOm

  Kiitos asiantuntevista vastauksista. Sikarille: Todellakin ensiharvennus, peltomaa ja ehkä 29 vuotta. Välillä raivattu ja vähän siivottu, mutta ei suuremmin harvennettu. Pellossa hiukan kituneet ja ahtaassa kasvaneet ovat kurottaneet korkeiksi, mutta tukkeja niistä tuskin koskaan tulee. Harkitsen kuusen kokeilemista harvennusväleissä. Kuusi tuntuu kasvavan paremmin.

  Oma puuhastelu metsässä on harrastus ja harrastukset usein maksavat. Kuitenkin jostakin on mukava saada vähän hyötyäkin

  Jätkä

  Jos klapihommaa ajattelee, niin se oman työn verovapaus 125 kuutioon asti, mekiysee sitä, että klapeja voi tehdä 2,5 :n kertoimella , että 312,5 heittokuutiota voi myyä siten, että työn osuus on verovapaata. Koivukuidun kantohinnasta pitäisi tietty maksaa myyntiveroa, mutta maksoihan sekin klapikone aikalailla.

  Kuitenki, jos kaikki klapit saa säälliseen hintaan myytyä, kassavirtaa on kotiinpäin niin paljon, että klapikone tulee kyllä maksuun ensimmäisenä vuotena.

  Klapin suoruudelle ei ole oikein määritelmää.

Esillä 5 vastausta, 71 - 75 (kaikkiaan 75)