Keskustelut Puukauppa Koivukuitua hankintana

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Koivukuitua hankintana

  Auttakaahan viisammat mieten kannattaa toimia kun puolituttu tekee minun palstalla 50 mottia polttopuuksi päätyvää kuitupuuta ensiharvennuskoivikosta ja ajaa puut itse. Miten tälläinen kannattaa hinnoitella kun viimeistä hintaa ei viitsi pyytää vaan harvennusjälki on tärkeämpää? Eikä ylimääräinen byrokratiakaan kiinnosta. Teenkö siis sen ”itse” eli verottomana tyyppiä alle 125 kuutiota vuodessa…?

 • Leevi Sytky Leevi Sytky

  Eikö tässä ole kysymys pystykaupasta? Puolituttu ostaa harvennusleimikon, jonka Forester myy.
  Puolituttu maksaa kuutiohinnan X+alv.

  Puun takaa

  Tuolta voi tiedustella:

  http://www.vihreat.fi / Heidi Hautala

  Forester

  Kiitän herra Sytkyä. Sen sijaan tälle pelokkaalle puun takaa kurkkivalle, joka ehdottelee omaa suosikkipuoluettaan ehdotan käymään terapeutilla ja saamaan apua omiin vasemmisto-vihreisiin traumoihinsa.

  Puun takaa

  Nooh, hyvä Forester! Tarkoitin vain, että niiden ”puolituttujen” kanssa ne mahdolliset ongelmat useimmin syntyvätkin.
  Toivotaan, ettei tässä tapauksessa näin käy.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Viisainta on metsätalouden puolella pitää puhtaat jauhot pussissa. Yksityispuolella voi sitten hieman joustaakin, vaikka ”talkoissa”.

  Forester

  Ok, Puun takaa. Ymmärrän ja pahoittelen kiivasta kommenttiani kun en heti hoksannut yhteyttä, mutta tottahan tuokin on.

  Forester

  Ok Sytky. Näin menetellään – ei ole alan käytäntö oikein tuttu niin pitää vähän haistella tuulia. Mutta mielenkiintoista, että tosiaan alalla on pelataan puhtailla jauhoilla ei ole esim. rakennusalalla ihan samanlaista…ellet sitten olekin itse verokarhu 😉

  jees h-valta

  Enpä päästäisi sen paremmin puolituttua kuin puolioutoakaan metsääni tekemään minkäänlaista toimea ilman että asia on selkeä paperilla ja kaikki yhteiskuntavelvoitteet hoituvat.
  Jos nuo asiat kunnossa ei liene lainkaan pahaksi pyytää vähintään kymppi kiintomotista ja katsoa ettei ajourien varsilta tule lisää rahastettavaa. Ja kun pitäisi olla tietoa että kaveri on joskus jossain jotain puustoa harventanut ja tietää miten sitä tehdään.
  Kun hyöty kohdistuu vain ja ainoastaan tavaran saajalle.
  Siitä pitää ajatuksessa lähteä. Se hyöty on vähintään myöhäistä yleensä varmistaa kun se on tehty mitä metsänomistajalle jää jäljelle. Kun yhtäkään puuta ei saa takaisin kasvamaan kun se on kaadettu. Nämä kokemukset perustuvat oman metsän edellisen omistajan höveliin lomamökkiläisten harvennusantiin. Tienvieret oli kyllä harvassa (liian harvassa) ja kun kävely-ja puiden kuljetusmatka piteni oli sitten jo aivan pitelemätön pusikko muutaman kymmenen metrin päässä tiestä. Jokainen luvan saanut lääpäisi helpot takkapuut harvasta ja järeytyneestä tienvarresta mutta ei ne pidemmällä olevat enää kiinnostanut.

  Forester

  Kiitos kaunis harrastelijalle sekä jeesille. Mukavaa kun saa asiantuntevia neuvoja ettei tarvitse tehdä kaikkia virheitä ja sitten myöhemmin harmitella ettei tullut kysyneeksi. Aiemmat kauppani kun ovat olleet metsäyhtiöiden ja sahojen kanssa…

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)