Keskustelut Metsänhoito Koivuntaimet loppu?

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Koivuntaimet loppu?

  Tervehdys,

  Onko nyt tosiaan niin, että rauduskoivuntaimet ovat tässä maassa loppu?
  Ajattelin istuttaa maatalon piha-alueelle n. 100 rauduskoivun taimea, joten suuria kauppoja ei firmoille ole tiedossa.
  ;~)

  Olen lähettänyt tiedusteluja koivuntaimien saatavuudesta omaan MHY:een ja kolmeen taimia myyvään liikkeeseen. Ilmeisesti nappikaupan luonteisen tiedustelun takia mikään osapuoli ei ole vaivautunut vastaamaan yhtään mitään.

  Entäs sitten kun uudistan muutaman hehtaarin metsää – ovatkohan samat myyjät edelleen yhtä passiivisia?

 • jees h-valta

  Just noinhan se Petri tuppaa olemaan. Pitäisi varmistaa tilaus jo vuosi ennakkoon. Taimi-Tyllilä on enemmän lehtipuuvoittoinen kasvattaja. Kokeile vielä sitä. Tämä lehtipuubuumi on seurausta siitä kun olen antanut luvan alkaa niitä kasvattaa. Eihän itsekehu vienosti tuoksahtanut? Hirvivaara on pienentynyt ja nyt lehtipuuta maihin. Sudet pitää nuo kantturat notkeassa liikkeessä joten syömiset pitää hoitaa kevyessä ravissa. Mikä mukavasti vähentää yhteen taimikkoon kohdistuvaa rasitetta. Ja jos joku kanttura pulskistuu liikoja joutuu armotta suden viikkoruokalistalle.

  Petri Petri

  Kiitti jees h-valta. Joo, koivu sopii maalaismaisemaan sen takia aika kivasti, että se on valkorunkoisena semmoinen kivanoloinen pihapuu. Kuusikin on kaunis, mutta väriltään turhan tumma.

  Hirviä valitettavasti on liikaa. Edelleen. Tulevat pihaan asti loikoilemaan ja torkahtelemaan. Taitavat olla aika harmittomia veikkoja. Toivottavasti eivät syö pihasta noita koivuntaimia jos niitä nyt jostain sattuisin löytämään.

  On muuten vähän huonoa tuo suhdetoiminta noilla tarhoilla/mhy:llä. Määrällisesti surkeistakin surkeimpaa ostotiedusteluun voisi vastata vaikka parilla sanalla: ”ei oo”.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ei oo Taimi-Tyllilässäkään,itse kylläkin sain puuttuvat tilattua sieltä,kun olen vakituinen taimenostaja.Siellä muuten isoja hyviä kuusentaimia.3-4v paakku.Myös ns.kesäkoivuja kannattaa harkita,kasvavat hyvin ,syksyllä jo oikean taimen mittaisia ja kotoutuneet kasvupaikkaansa lentävää kasvuaan jatkamaan.

  jees h-valta

  Koivu on kyllä ainut ja oikea pihapuu vanhan maatalon pihapiiriin.
  Ja tuo valoisuus juuri parasta. Olen itse uudistamassa mökin tontille myös samoin rauduksella satakunta tainta edellisten ”puinnin” jälkeen. Hiukan oksamassaa vielä päältä pois ja hiukan tönkäistä jollain pientä pökkyrää. Edellinenkin puusto oli noin 20 metristä koivua ja siitä ei juuri haittaa näkyvyyksille olisi ollutkaan mutta kun päästin alustan kuusettumaan myös niin piti jotain jo tehdäkkin. Noin 0,3 ha:n alalta puitiin 54 mottia vähän joka lajia. Parhaat männyt liki kaksimottisia. Osa nuorempaa kuusikkoa jätettiin reunoille vielä lihomaan.

  Petri Petri

  Kiitos, Miisu, vinkistä. Juu, ei haittaa vaikka olisi hieman pidempikin taimi. Kyllä pienelle määrälle kaivaa kuopan vaikka lapiolla. Tulee samalla kuntoiltua. Isompi taimi kyllä herkemmin tarvitsee vähän vettä istuttamisen yhteydessä, mutta ei sekään iso vaiva ole.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)