Keskustelut Puukauppa Koivutukilla on kysyntää

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
 • Koivutukilla on kysyntää

  Sahayhtiö Haka-Wood kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan 35 prosenttia reiluun viiteen miljoonaan euroon. Liiketulos parani 245 000 eurosta 430 000 euroon. Liiketulosmarginaali on 8,6 prosenttia, mikä on lähes kolminkertainen verrattuna alan keskimääräiseen tasoon.

  ”Tulosparannus on ollut kovan työn takana. Ei se muuten onnistu”, Haka-Woodin toimitusjohtaja Terho Hakkarainen sanoo.

  Hakkaraisen mukaan suurin syy tulosparannukseen ovat olleet yhtiön tekemät investoinnit. Uusia investointeja ei ole tällä hetkellä suunnitteilla.

  ”Sellaisia ei ole suunnitelmissa. Hoidetaan ensin loppuun edelliset, jotka ovat pikkaisen vielä kesken”, Hakkarainen sanoo.

  Toimitusjohtajan mukaan myös alkanut vuosi näyttää hyvältä ja tilauskirjoissa on tavaraa.

  ”Kesä tulee ja aurinko paistaa”, Hakkarainen kommentoi.

  Hakkaraisen mukaan uusia asiakkaita etsitään koko ajan. Niitä haetaan tällä hetkellä ulkomailta, ei kotimaasta.

  Haka-Woodin tärkeimpiä markkinoita ovat Kiina, Englanti ja Eurooppa. Yhtiön tuotteita ovat koivusahatavara ja jatkojalosteet huonekaluteollisuudelle.

  Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen työskenteli ennen eduskuntauraansa Haka-Woodissa. Hän myi yhtiön osakkeet pian kansanedustajaksi valintansa jälkeen.
  Kauppalehti

 • Panu Panu

  Hienoa! Muistaakseni firma oli konkurssikypsä toisen Hakkaraisen lähtiessä sieltä.

  pihkatappi pihkatappi

  Tuohan nostaa koivutukin kysyntää laajemmalla alueella, Metsäliiton Suolahden vaneritehdas sijaitsee ehkä 70 kilometrin päässä. Tuskin hinnalla alkavat kilpailemaan.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Saa nähdä milloin koivutukin hinta korjaantuu,45 € perustukista minusta vähän.Havutukin hintoihin toivoisin koivun nousevan,kuten joskun olikin.

  pihkatappi pihkatappi

  Ovat saaneet tuolla hinnalla tähän asti ja kai tuo hankinta-alue on jo Pohjois-pohjanmaalla asti, ehkä se hinta hilautuu väkisin ylöspäin.

  Halkomiehethän tekevät omat tukkinsa haloiksi, saa muka paremman hinnan. Vähän samaa sarjaa kun yksi kaveri teki talon omista puista ja kehu kuinka puut eivät maksaneet mitään.

  Dolmari

  ”Halkomiehethän tekevät omat tukkinsa haloiksi, saa muka paremman hinnan. Vähän samaa sarjaa kun yksi kaveri teki talon omista puista ja kehu kuinka puut eivät maksaneet mitään.”

  Koivutukin hankintahinta 48€/m3. Klapiksi muutettuna 130€/irto.m3.

  pihkatappi pihkatappi

  Niinhän se on. Mutta naapuri möisi varmaan mieluusti pystyyn 15 eurolla halonhakkaajalle koivukuitua, josta halkoa tulee lähes samaa tahtia kuin 48 euron tukista. Riippuu tietysti laitteistosta millä tekee, onko parempi että klapia tehdään yli 20 sentin puusta vai alle. Itsellä vain kokemusta tuosta ruuvilla halkomisesta.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Huomasin, että Metsäkustannus kirjakaupasta on koivun kasvatus ja käyttö -kirja ollut loppu jo pitemmän aikaa. Oikean tiedon jakaminen on tärkeää koivun kasvatuksen lisäämisen kannalta, joten äkkiä kirjoja lisää. Lukellakin on muuten käynnissä kesäkoivuprojekti, mistä ehkä toivotaan apua koivunistutusten lisäämiseen. Onhan koivun taimet sietämättömän kalliita ja vaikeita istuttaa joka osaltaan vaikuttaa koivun istutusten vähyyteen sanopa eräät mitä tahansa.

  hatelo

  1600 koivun pottitaimea/ha on halpaa kuin saippua.Ei se hirveän paljon kalliimmaksi tule,kuin havupuun istutus.Ja mätästettyyn maahan istutettu koivikko on oikealla kasvu paikalla muutamaan vuoteen 5-metristä.Pikkusen jänikset voi alkuun typistää,mutta sieltä se nopsaan taas nousee,kun on juurtunut hyvin.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Minkäkokoinen pottitaimi? Paljon maksaa hatelolle taimi+istutus vieraalla teetettynä?

  jees h-valta

  Hatelo oikealla asialla, noin sitä pitää ja just noinhan se on. Myös h-haapa toimii pituuden suhteen vielä hurjempaa kyytiä. Alkuun noin metri per vuosi ja parhaimmassa kasvussa kaksikaan ei tee tiukkaa per vuos.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)