Keskustelut Puukauppa Koivutukilla on kysyntää

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Koivutukilla on kysyntää

  Sahayhtiö Haka-Wood kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan 35 prosenttia reiluun viiteen miljoonaan euroon. Liiketulos parani 245 000 eurosta 430 000 euroon. Liiketulosmarginaali on 8,6 prosenttia, mikä on lähes kolminkertainen verrattuna alan keskimääräiseen tasoon.

  ”Tulosparannus on ollut kovan työn takana. Ei se muuten onnistu”, Haka-Woodin toimitusjohtaja Terho Hakkarainen sanoo.

  Hakkaraisen mukaan suurin syy tulosparannukseen ovat olleet yhtiön tekemät investoinnit. Uusia investointeja ei ole tällä hetkellä suunnitteilla.

  ”Sellaisia ei ole suunnitelmissa. Hoidetaan ensin loppuun edelliset, jotka ovat pikkaisen vielä kesken”, Hakkarainen sanoo.

  Toimitusjohtajan mukaan myös alkanut vuosi näyttää hyvältä ja tilauskirjoissa on tavaraa.

  ”Kesä tulee ja aurinko paistaa”, Hakkarainen kommentoi.

  Hakkaraisen mukaan uusia asiakkaita etsitään koko ajan. Niitä haetaan tällä hetkellä ulkomailta, ei kotimaasta.

  Haka-Woodin tärkeimpiä markkinoita ovat Kiina, Englanti ja Eurooppa. Yhtiön tuotteita ovat koivusahatavara ja jatkojalosteet huonekaluteollisuudelle.

  Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen työskenteli ennen eduskuntauraansa Haka-Woodissa. Hän myi yhtiön osakkeet pian kansanedustajaksi valintansa jälkeen.
  Kauppalehti

 • hatelo

  Pari vuotta on viimeisestä koivunistutuksesta aikaa,mutta tuolloin keväällä 2012 taimella (pituus luokkaa 20-30 cm) oli näköjään alvittomana 0,27 €/kpl.Hehtaarin taimet siis 432€.Siihen laikkumätästys noin 350€ ja ollaan omana työnä hinnassa 782€/ha.Istutan pääasiassa itse,mutta jos en ehdi niin olen palkannut kesätyöläisiä.Jos maksan 0,15€/taimi,niin kustannus 240€ ja siihen lakisääteinen tapaturmavakuutus noin satasen ja niin on taimet maassa hehtaarin alalla hintaan 1122€.Ja siitä 30% joululahjarahoja veronpalautuksina,niin hintaa jää lopulta noin 790€/ha.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Paljon maksaa teetettynä firman kautta?

  torppari

  antaa koivujen kasvaa luontaisesti kuusikon keskellä.. raivauksella säästetään rauduksia… tulee tili jo harvennuksella
  ei tule istutus koivikosta erikois tyveä tahtoo ruskokärpänen tuhota

  pahkanaama

  Minäkin istutin muutama vuosi sitten koivua kokeeksi, hirvet söivät kaikki. Ei tarvitse kokeilla enään.

  metsänvartija

  Tässäkin kannattaa muistaa että koivu pioneeripuulaji.

  Valtaa kasvualat, varsinkin karulla ja soisella Keski-Pohjanmaalla. Suomen metsien rikkakasvi, josta saa sittenkin energiaa joka on sitä rahaa. Väheksytty puulaji, ajat muuttuvat, rahaksi, Lännen tuote ja hyvä.

  Koivu kuivattaa soita ja pitää kasvupaikan erinomaisessa kunnossa (!).

  pihkatappi pihkatappi

  Kerätäänkö sieltä Pohjanmaan pohjoisosista noita koivutukkeja Keski-Suomen laitoksille? Ja kasvaako soillakin tukiksi (eli hieskoivut)?

  hatelo

  Siellä on lukijan kuvissa nyt kuva melko nuoresta istutuskoivikosta.Jalostus lienee poikinut tulosta,kun kasvu on noin ripeää ja puut hyvin hento-oksaisia.Hyvää tukkia tulossa,pitäisi muistaa vaan ajoissa harventaa vaikka polttopuuksi.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)