Keskustelut Tekniikka Kokemuksia Jönköping-sahasta

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 18 total)
 • Kokemuksia Jönköping-sahasta

  Ostin Jönköping-moottorisahan. Tiedän kyllä, että se on kiinalainen halpasaha, mutta ajattelin, että kyllä se tuossa saa mennä toisena sahana rantteella.
  Ensimmäinen kappale taisi lähteä käyntiin ensimmäisellä nykäisyllä ja tankillinen meni ilman mitään häiriöitä. Muutaman päivän päästä toinen tankillinen, piti nykiä pitkään ennen kuin käynnistyi, mutta pelasi sitten taas ilman ongelmia. Muutaman päivän päästä kolmas tankillinen, ja silloin ei lähtenyt käyntiin ollenkaan.
  Lähetin takuukorjaukseen ja sain uuden. Nyt näyttää, että asiat etenevät entisessä järjestyksessä, mutta nopeammin. Toppi tuli jo ensimmäisen tankin aikana.
  Onko kokemuksia? Voiko tämä olla joku säätöjuttu? Miksi muuten tässä sahassa pitää käyttää neliprosenttista seosta. Taisin sahata laihemmalla, ei kai kone niin herkkä ole, että sillä olisi vaikutusta.

 • Pientilan pehtoori

  Ja yritin muuten säätää käyntiruuveja. Ovat vaikeassa paikassa ja tuuripeliä, että mitä sieltä vääntelee. Eipä tilanne huonommaksikaan mennyt.

  Pientilan pehtoori

  Kokeilin sahaa taas nyt viikonloppuna. Saha ei vaikuta mitenkään lelulta, lähtee käyntiin ja käy oikealla äänellä. Mutta kaasutella ei kestä tai ei ainakaan sahaamista, silloin sammuu heti. Eli pensan saannissa on jotain häiriötä. Sanokaapa, että mitkä ovat tavallisimpia syitä?

  Jätkä pätkät

  Kaasutin on koottu väärin. Siellä on kyllä kaikki osat, mutta aivan päin persettä. Yleensä niihin vaihdetaan kaasutin, tai puretaan ja laitetaan oikea järjestys.

  Metsuri motokuski

  Pojalla oli tuollainen saha. Saha toimi muuten hyvin kunhan kaasuttimen sääti. Ainoa ongelma oli siinä että muoviosta hajosi pakaksessa kun saha oli auton lavalla. Kaikki kahvat ja käynnistimen muoviosta hajosi ja kohta oli pelkkä runko jäljellä. 🙂

  Jätkä pätkät

  Jos ihan aikuisten oikeasti tarvitsee M-sahaa, kannattaa ostaa jonkin verran kalliimpi. Tuota kiina-ilmiötä on myyty meilläpäin jopa alle 50 €, mutta varaosien saanti voi olla aikaa vievää, vaikkakin niitä kyllä maahantuojalla on hyllyssä reilusti. Huoltopisteitäkään ei varmasti ole taajassa.
  Tuollaiset pahvilaatikossa ostettavat sahat ovat aivan eri asemassa kuin ns. Ammattisahat, niitä ei ole koekäytetty lainkaan. Huskun tehtaalla ainakin koekäytettiin jokainen siellä koottu saha ja kierrosluku mitattiin kaasu pohjassa.

  arto

  Huskun tehtaalla ainakin koekäytettiin jokainen siellä koottu saha ja kierrosluku mitattiin kaasu pohjassa………….EI PIDÄ PAIKKAA.

  Anton Chigurh

  Kerropas arto miten se oikeasti menee? Onko osien laatukontrolli niin tarkka että valmista tuotetta ei tarvitse koekäyttää?

  MIKANDER

  Eiköhän kanntta pistää vähän enpei EKUJA
  kiinni peliin jos tarvii sahaa tehdäkseen duunia
  Varaosia saa huoltopalvelupelaa ammattimerkeillä

  arto

  Onko osien laatukontrolli niin tarkka että valmista tuotetta ei tarvitse koekäyttää? ….. Kyllä on..Halppis sahoista sen verran yksi isäntä osti halppis raivurin maksoi vajaa 200ekua raivasi 8ha ja kesti kemerat sai oli tyytyväinen jos vähäinen käyttö miksi ei jokin halppis koska ne merkki halpiksetkin tehty samassa maassa.

  Jätkä pätkät

  Kaksi ystävääni osti myös halppisraivurit. Toinen sai alkusäätöjen jälkeen ”ihan hyvän” raivurin ja trimmerin.
  Toisella ei terä pyörinyt, kun mutterin kiristi. Ei siis millään!.
  Reklamointi auttoi niin, että sai liikkeestä koko raivausosan kotiinvietäväksi. Siitä sahasta oli jo moottori mennyt toisaalle. Nyt pelittää, mutta onhan se heikkotehoinen, laiska kiihtymään ja hutera käytellä, eikä valjaat ansaitse kehuja.
  Tarjoushinta maahantuojalla 99 € . (Velj. Keskinen)

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 18 total)