Keskustelut Tekniikka Kokemuksia Jönköping-sahasta

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Kokemuksia Jönköping-sahasta

  Ostin Jönköping-moottorisahan. Tiedän kyllä, että se on kiinalainen halpasaha, mutta ajattelin, että kyllä se tuossa saa mennä toisena sahana rantteella.
  Ensimmäinen kappale taisi lähteä käyntiin ensimmäisellä nykäisyllä ja tankillinen meni ilman mitään häiriöitä. Muutaman päivän päästä toinen tankillinen, piti nykiä pitkään ennen kuin käynnistyi, mutta pelasi sitten taas ilman ongelmia. Muutaman päivän päästä kolmas tankillinen, ja silloin ei lähtenyt käyntiin ollenkaan.
  Lähetin takuukorjaukseen ja sain uuden. Nyt näyttää, että asiat etenevät entisessä järjestyksessä, mutta nopeammin. Toppi tuli jo ensimmäisen tankin aikana.
  Onko kokemuksia? Voiko tämä olla joku säätöjuttu? Miksi muuten tässä sahassa pitää käyttää neliprosenttista seosta. Taisin sahata laihemmalla, ei kai kone niin herkkä ole, että sillä olisi vaikutusta.

 • Kivelänhanttu

  Hankin tälläisen sahan uteliaisuutta, tarkoituksena saada se leikkaamaan kiinni. Tämä yksilö käynnistyi verrattain helposti. Sahasin ensiksi muutamia motokantoja lyhemmäksi ajoreitiltä. Ketjujarrun kahva katkesi heti. Sitten haapatukkia halki jotta sopivat sirkkelillä sahattavaksi laudoiksi. Kolmannella tankillisella hajosi kiertokangen laakeri. Tahallaan tuhottu !.

  lastunraapija

  Ketjun otsikossa on kai kirjoitusvirhe. Kysymyksessä lienee Jonköping-saha. Eli tarkoituksella ruotsalaista kaupunginnimeä muistuttava nimi, muttei sama. Varmaan juridisista syistä näin.

  Vaan eivät kaikki muiden ruotsalaisten kaupunkien oikeilla nimillä varustetut sahatkaan ole täydellisiä olleet. Oma 2000-luvun alun ”maatilasaha” ei kestänyt kylmäkäynnistystä 15 asteen pakkasessa. Käynnistyskoppa halkesi vähän käytetystä pari vuotta vanhasta koneesta. Sen jälkeen on tälle koneelle ollut pakkasrajana -10 astetta ihan varmuuden vuoksi. No, ehkä ilmaston lämpeneminen pitää jatkossa huolen tällaisen skandinaavisen laadun riittävyydestä? Halpismuoveille moottorisaha on ihan väärä paikka.

  torppari

  ei tuolla kiinan sahan merkillä ou väliä..sama ”paska” eri paketissa..mutta hinta / laatu kohtaavat..mökki sahana ollut 6 vuotta ja vielä toimii..jos puoli vuotta huilaa niin 10 – 20 repäsyä narusta ja tuas laulu raikaa..ei nuo tilihetkään ihan varmoja ou…450FS kyllä ei oo vittuillu vielä ollenkaa..laakin peli

  Hirvenpyytäjä

  Minulla on kolmen vuoden ja n 60 tankillisen kokemus, Norköping sahasta. Sillä on sahattu isoja polttopuiksi meneviä koivuja ja vähän tukkipuuta. Alle satasen sahaksi se on toiminut hyvin, ei vikoja, ruuvien ja mutterin kiristäminen riittää. Riski saha joka sopii minusta rahoistaan tarkalle metsänomistajalle

  Kivelänhanttu

  Saha oli yllättävän tehokas kuten Hirvenpyytäjä totesi. Huvilan polttopuusahana voisi kestää vuosia oikealla käytöllä, ei olisi pitänyt tahallaan tuhota kuten jo kerroin.

  Jätkä pätkät

  Kyllähän se hintaansa vastaa hyvinkin, mutta jos kuvittelee, että se olisi ammattikäyttöön tarkoitettujen sahojen veroinen, niin tulee pettymään.
  Jos sellaisen hankkii, niin suosittelen sen kokeilemista mieluummin heti, kun on vielä vaivatonta kääntyä myyjän ja takuun puoleen.
  Kun saha maksaa 60 euroa ja metsuri maksaa mieluummin ammattisahasta 600 euroa, niin täytyyhän siihen jonkinlaiset perustelutkin löytyä.
  Niitä kiinalaisia teräketjuja on myyty 5 kpl kahdellakympillä ja jotkut satsit ovat kestäneet ihan hyvin, mutta ammattimies taitaa maksaa 15 euroa Tilhin ketjusta kakistelematta.

  MIKANDER

  Tuskin se ammattiduunari ostaa kiinanteräketjua
  Halvalla saat Tilhinketjua jos 15.Ekullalähtee
  Meiilläpäin 20.ekuakipale ketju täysin sama
  kuin ORGONketju Tilhinrabidsuper on parenpi
  Kuin vakioTilhi ketju on talttahammasketju
  Kokeilin joskus ottaa lujaa kiinni puuhun
  Vain makoisanlöylyn moottorisahaan.

  Jätkä pätkät

  Saman kiinalaispajan sahaa myydään 45 kuutioisena Metsuri-merkkisenä Keskisen kyläkaupassa 100 euroa 2 kpl. olikohan se lauantaina vai sunnuntaina päivän tarjouksena. normaalihinta 59 euroa kpl.
  Samassa rakennuksessa on myös maahantuojan huolto, jossa varaosat ja tieto / taito on KO laitteelle.
  Ei ole hinnankiroissa moottorisaha.

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)