Keskustelut Tekniikka Kombikannun nokka

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Kombikannun nokka

  Osaisikohan joku kertoa, mikä on vikana kombikannussa tai siis sen nokassa. Muutama päivä sitten kaikki toimi niin kuin pitikin, mutta kun nyt yritin tankata raivaussahaa, niin jo tankkausvaiheessa tuntui, että bensa tulee liian nopeasti ja roiskien ja kun tankki oli täynnä, ei bensan tulo loppunutkaan automaattisesti, vaan bensa tuli yli tankista. Vastaava juttu tapahtui jo pari vuotta aikaisemmin ja kyselin huoltomiehiltä syytä, mutta kukaan ei osannut neuvoa. Ostin uuden nokan ja homma toimi tähän saakka. Kyseessä on vihreä nokka, joka on käytössä ainakin Jonseredin ja Huskun kombikannuissa.

 • Leevi Sytky Leevi Sytky

  Alkuun.

  Nimetön

  Lämpölaajenemisesta painetta, varsinkin jos vähän hölskyttää kanisteria. Teräketjuöljykin tänään tahto vängälläkin tulvia yli.
  Suorareikä kannun nokassa niin ei sinne mitään vikaa mahdu.

  Gla Gla

  Voisikohan olla kyse niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin huolimaton tankkaus. Jos nokkaa ei paina kunnolla pohjaan saakka, ainakin minun kannu täyttää yli.

  Salonpoika

  Lyhytikäisiä ovat nämä muoviset kaatonokat, käteviä kyllä toimiessaan.Nokassa oleva tiiviste,o – rengas, venyy ja ei sulje pensan tuloa. Tiiviste on oltava täsmälleen oikean kokoinen eikä niitä tahdo löytyä.Muutenkin rakenne on heikonlainen eikä kestä kolhuja.Kummankin nokan olen vajaat kaksvuotta olleeseen kannuun uusimaan.Edellinen peltinen”tuplapänikkä” vuosimallia 1970 tuhoutui Asta-myrskyn yönä kolmen aikaan kun tienraivaukseen pelastuslaitoksen avuksi lähtiessä pimeässä ja tilanteesta vähän pökerryksissä peruutin siitä traktorilla yli……..

  topintam topintam

  O-rengas kangistunut, ei auta oikeen mikään et lähtis pelittää,, jos haluat automaatin osta uusi (yli 10e)

  Jos haluat entsestä toimivan käsikäyttoisen laita putkilemmari josta hyvä tuupata nokka kiinni samalla kun nostaa kannun tankin täytyttyä..

  Ostin 3 nokkaa muutaman vuoden välein ja nyt käsikäyttöisella tankkailtu kohta 10v. ilman roiskeita.

  Peke

  Kuuma sää aiheuttaa kyseisen ilmiön, vaikka nokka on kunnossa. Kannussa on niin kova paine, että bensa ryöpsähtää kovalla paineella pihalle. Kannattaa päästää paineet pihalle kannusta kun se on normaalissa pystyasennossa (vähän painaa kädellä ”suutinta” alas).

  Näin muuten, kys. nokat ovat luokattoman huonoja. Joku taisi kestää kuukauden. Yleensä kestävät vuoden.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Minun taloudessani luovuttiin huskeista ja jonsseista tietyistä syistä.

  Meillä on ollut käytössä kaksi stihlin kombikannua puolenkymmentä vuotta. Kummankin läpi valutetaan kaksitahtiseosta satakunta litraa vuodessa. Toisen nokka alkoi takerrella viiime talvena. Parani oljyämällä, joskus edelleenkin takerrellut, mutta ei nyt kesällä.
  Toinen pelannut koko ajan moitteetta.

  jees h-valta

  Mutta anton. Eihän nyt harvan ja oksattoman kuusikon kasvatuksessa mitään kakstahtimyllyjä tarvita. Vai onko kasvatus niin pitkässä juoksussa että pitää urakoida ulkopuolisille?
  Nälkä on paras kasvatuskonsultti kyllä.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Tässä pidetään kämppä lämpimänä puulla. Vaikka sitä kuluu, huolimatta siitä, että vesi ja saunakin kyseisellä materiaalilla lämmitetään, vain parikymmentä pinomottia asuinpinta-alan aaria kohti, niin siitä huolimatta sitä kuluu sata pinomottia vuodessa. Siinä ja monissa muissakin metsäisissä askareissa sitä nestemäistä hiilivetyä käytetään.

  Oksattoman, laadukkaan kuusiraaka-aineen nopea tuottaminen onkin sitten jo korkeampaa matematiikkaa, joka ei onnistu täpertäjiltä, joita kyllä löytyy metlasta, niin että nupit yhteen kalahtelevat. Ja kumahtelevat.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kylläpä se kompikannun nokka taas nousi pystyyn, ettei vain keikahda yli.

  Terv: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)